Książki dla projektantów wzornictwa przemysłowego

Witam, chciałbym wiedzieć, czy masz jakieś książki lub dokumenty, które mogłyby mi doradzić, aby zapoznać się z podstawami w dziedzinie przemysłu w ogóle (projektant przemysłowy).
Design, materiały, wymiary funkcjonalne itp.
Również w oprogramowaniu Solidworks co najmniej od 2016 roku.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i zaznaczam, że jak wszyscy znam już GDI firmy CHEVALIER.
PS: Mówiąc dokładniej, studiowałem Nauki o Przemyśle i Zrównoważony Rozwój oraz Projektowanie Produktów Przemysłowych.

Dokument na solidworks nawet stary jest nadal przydatny :)

Teraz nie bardzo rozumiem tę potrzebę, bo jeśli w świetle twojego treningu masz niezbędne?

3 polubienia

Witam

Z GDI firmy Chevalier dostępny jest projekt i rysunek Memotech Productique, który jest bardzo przydatny.

Dla Solidworks dostępny jest przewodnik projektanta wideo. Nie wiem, czy jest dostępny na rynku. Ale jest to bardzo przydatne.

MaD -> Zawsze przydaje się kilka książek, które przypominają nam o kilku podstawowych zasadach w projektowaniu. A potem, niestety, STIDD BAC nie są już w ogóle oparte na obróbce skrawaniem, a studenci wychodzą z sekcji z lukami w projekcie...

9 polubień

Na twoje praktyczne pytania masz Lynkoa =)

7 polubień

Cóż, to zabawne, mam wersję Przewodnika projektanta, ale z Cadware ^^

Witam

wydaje mi się, że GDI nie jest już na sprzedaż.

Memotech pozostaje.

todesco -> I tak nadal jest w sprzedaży w internecie...

MaD -> Może to zależeć od sprzedawców.

1 polubienie

Jak said@MaD tak, mam niezbędne, ale najlepiej byłoby, gdyby to było skompresowane i, jeśli to możliwe, wyemitowane, ponieważ mam mnóstwo dokumentów, więc samo zbadanie tego czy innego rozdziału wymaga pewnej odwagi przez 5 lat studiów w tej dziedzinie ^^

1 polubienie

Przewodnik AFNOR jest znacznie lepszy niż GDI, ale też więcej niedźwiedzi.

5 polubień

Określam: Przewodnik Nathana po naukach i technikach przemysłowych

6 polubień

Witam

Polecam serię "Memotech" firmy Delagrave

Cdt

Fred

4 polubienia

Witam

Jeśli chodzi o wymiarowanie funkcjonalne, podoba mi się metoda CLIC/QUICK_GPS wyjaśniona przez Bernarda ANSELMETTIEGO (.pdf dostępna bezpłatnie w Internecie).

3 polubienia

W przeciwnym razie, w Nathan's są specyfiki AFNOR:

http://ecatalogue.nathan.fr/lycee_professionnel/#page/78-79

Są bardzo dobre pod względem produkcyjnym.

1 polubienie

Witam

jest przewodnik STI FANCHON, brakuje w nim niektórych informacji, ale jest naprawdę fajny.