Dziękuję Remrem i Olivier42, Przede wszystkim Remrem, mój problem nie leży na poziomie stołu, mój klient ma swoją tabelę "cutlist", którą integruję z rysunkiem, ale jego stół prosi o dane inne niż te dostarczone przez SW, gdy wykonuję część składaną. (w parametrach lutowanych elementów) podaję Ci właściwości, które SW daje w pj.
a Olivier42, jak widać, dbz pokazuje właściwości dla części złożonej, (takie same jak ja mam)
Kończąc z DBZ, tak i dobrze mi idzie, jak tam mówisz, ale wolałbym ze względu na "czystość" w pliku części mieć odpowiednie zmienne bez tworzenia "duplikatów" tylko z powodu nacisku na Materiał zamiast MATERIAŁU, widzisz, a w dodatku MATERIAŁ wielką literą nie chce go tworzyć, ponieważ mówi, że już istnieje, To właśnie takie małe rzeczy są trucizną. A jeśli dotknę kolumn stołu klienta, to nie jest fajnie, chciałbym tego uniknąć.
Ale hej, jeśli nie ma rozwiązania, postaram się to wytłumaczyć mojemu klientowi.
Nie wątpię w Twoją wiedzę, widziałem na tym forum bardzo ciekawe pytania i odpowiedzi na wiele tematów
Mam zamiar spróbować na forum dassault systèmes, nie wiem gdzie i jeśli mam jakieś pozytywy, zgłoszę rozwiązanie.
Do zobaczenia później, serdecznie
piece_pliee.png