Rozpoczynam działalność gospodarczą w marcu. Działalność polega na tworzeniu, projektowaniu i produkcji designerskich zlewozmywaków kamiennych. Projektuję swój produkt za pomocą Solidworks.
To prawda, że w tym przypadku można nałożyć teksturę, ale uważam, że jest ona dość "rozpikselowana" i że tak naprawdę nie wygląda prawdziwie... Aby łatwo sprzedać mój produkt, będę musiał go wyrenderować prawie realnie, ale na oprogramowaniu 3D.
Można stosować różne tekstury (drewno, kamień... itp.).
Czy znasz oprogramowanie, które może przerobić renderowanie 3D? Jeśli to możliwe, tanio.
A nawet, czy znasz się na "zawodach", specjalizując się w retuszu 3D, aby uzyskać jak najlepszy rendering z wydajnością? Ponieważ nie mam czasu na naukę oprogramowania przez 1 miesiąc, na wydanie 2 lub 3 prawdziwych zdjęć, jeśli wiesz, co mam na myśli.
SolidWorks integruje dodatek Photoview 360 z jego wersjami Professional i Premium.
Następnie firma Dassault opracowała oprogramowanie SolidWorks Visualize. Co jest bardziej wydajne i wielozadaniowe. Możesz mieć dostęp do wersji podstawowej z licencją Prenium. Zobacz tutaj.
Czy możemy zintegrować tekstury, które chcemy? Ponieważ na razie, gdy integrujemy wygląd kamienia z obrazem, końcowe renderowanie nie zawsze jest ładne
Przyjrzałem się temu wszystkiemu, Photo View już wygląda dla mnie naprawdę dobrze. Pytanie tylko, czy Photo View jest obecny w wersji edukacyjnej? Bo na razie mam jeszcze wersję studencką i chciałabym wiedzieć, czy jest to odpowiednik, czy naprawdę bardziej zaawansowana.
Jeśli chodzi o Keyshot, to też nie jest źle. Ale według ciebie jest najlepszy. Według moich informacji Keyshot to 400 € zakupu oprogramowania, prawda?
A wersja pro Solid to 7500 €. Czy cena naprawdę jest warta różnicy?
W wersji standardowej nie możemy wykonać żadnego renderingu?
O ile mi wiadomo, integracja nie ma na celu zastosowania photoview na partiach plików, Dla wszystkiego, co jest podstawowe w sw nie martw się, ale nie dla uzupełnienia Photoview, symulacji, która i tak wymaga ludzkiej manipulacji (położenie widoku, oświetlenie, cień...)
W przeciwnym razie oto link wyjaśniający do wizualizacji: