Witam
Nasze logo w naszych mapach bazowych na A0 jest bardzo rozpikselowane, ale początkowe logo nie jest powiększone i na ekranie nie jest tak źle.
Czy ktoś ma jakiś trik, aby mieć coś czystego?
Dziękuję
Witam
Nasze logo w naszych mapach bazowych na A0 jest bardzo rozpikselowane, ale początkowe logo nie jest powiększone i na ekranie nie jest tak źle.
Czy ktoś ma jakiś trik, aby mieć coś czystego?
Dziękuję
Na ekranie zawsze było źle, ponieważ nie jesteś na prawdziwej skali.
Jeśli powiększysz fragment mapy w taki sposób, aby odpowiadał on rzeczywistemu rozmiarowi, istnieje duża szansa, że pikselizacja logo będzie odczuwalna.
Jeśli to rzeczywiście jedyna rzecz, którą można zrobić... Mieć logo w wyższej rozdzielczości.
Klasa A+
Witam
Spróbuj wstawić swój obraz w programie Word.
Aby powiększyć go tak bardzo, jak to możliwe, zanim zacznie pikselować
i skopiuj/wklej go bezpośrednio do swojego planu w tle
Jest to technika, która pozwala pozbyć się spadku jakości, który SW powoduje podczas bezpośredniego wstawiania obrazu.
Miłego dnia
Witam
Mam rozwiązanie, które działa prawie cały czas (przeciwko błędom w obrazie, które znikają również podczas generowania pliku PDF)
=> Otwórz logo w programie paint, zaznacz odpowiedni obszar i naciśnij CTRL+C (pozostaw farbę otwartą)
=> Wstaw => Obiekt => Obraz pędzla => OK
Otworzy się program Windows Paint, naciśnij CTRL+V, aby wkleić wcześniej skopiowane logo, a następnie zamknij program mspaint.
W tym momencie proporcje nie będą przestrzegane, musisz dwukrotnie kliknąć obraz prawym przyciskiem myszy i nacisnąć "Dostosuj rozmiar"
Następnie możesz zmienić rozmiar według własnego uznania zgodnie z rogami.
W domu działa dobrze, zrobiłem to w zasadzie dlatego, że procedura PDM, która generuje PDF-y, sprawiła, że logo zniknęło z niektórych plików.
EDIT: W załączeniu zdjęcie uzyskanej jakości
Mam nadzieję, że pomogę!
@+
Dobry wieczór
Utwórz obraz logo w dużym rozmiarze, aby można go było przeskalować w dół, aby zmieścił się na mapie bazowej.
Logicznie rzecz biorąc, będzie lepszej jakości.
Informuj nas na bieżąco! ;)
Dziękuję za odpowiedzi, moje logo jest już duże i zmniejszam je, aby umieścić je w kartridżu, ale mimo to pikseluje, gdy drukuję A0 bezpośrednio za pomocą SW.
Z drugiej strony, jeśli zrobiłem plik pdf z moim rysunkiem, wydruk jest czysty...........
I zmieniając typ obrazu (jpg, png , bmp...)
Aby uzyskać wynik pdf, musisz ustawić dobrą rozdzielczość obiektów (w: opcje/eksport/ format pdf. lub w opcjach podczas zapisywania w pdf). Więc Twoje logo jest czyste.
Ale w przypadku drukarki nie mogłem znaleźć tej opcji. Być może dzięki wysokiej jakości drukowaniu logo wyjdzie dobrze, ale wydrukowanie planu będzie kosztować więcej.
Co myślisz o wysłaniu nam swojego planu tła z logo, aby zobaczyć, jak nam wyjdzie?