Cze wszystkim
Na serwerze, na którym działa pdm (SolidWroks Workgroups PDM 2013) zrestartowałem usługę SolidWroks Workgroups PDM.
Jeśli chcę uzyskać dostęp do PDM, pojawia się komunikat: " rekonstrukcja informacji o drzewie..."
Trwa to już 3 godziny.
Jeśli zrestartuję serwer, może to spowodować uszkodzenie PDM ?
Pozdrawiam
Nie znam się na PDM, ale 2 rzeczy:
- Jeśli usługa została ponownie uruchomiona, oznacza to, że została zatrzymana. Ciekawe, dlaczego... Jeśli wyłączenie było nagłe, prawdopodobnie baza danych została uszkodzona, stąd rekonstrukcja. W zależności od ilości danych normalne jest, że zajmuje to trochę czasu (system musi uzyskiwać dostęp do plików jeden po drugim, aby poznać linki, które posiadają.
- Ponowne uruchomienie serwera, niczego nie poprawi, ponieważ spowoduje ponowne zamknięcie usługi, która wznowi swoją odbudowę przy starcie.
Witam
Dziękuję za informację.
W rzeczywistości służba PDM nie skończyła się nagle ! Zatrzymałem go ręcznie, ponieważ się zawiesił. Następnie uruchomiłem go ponownie, działa przez chwilę, a następnie ponownie się zawiesza (nie można już uzyskać dostępu do PDM).
Potem zatrzymałem usługę i zrestartowałem i ponownie zindeksowałem skarbiec, z tym że trwa to znacznie dłużej niż zwykle i ram zapełnia się na serwerze, więc nie wiem czy jest jakiś problem. Stąd wątpliwość co do restartu
Ponownie zindeksuj klatkę piersiową, aby zapobiec jej zbyt regularnym rozbijaniu.
"Zatrzymałem go ręcznie, ponieważ się zawiesił." = nagłe zatrzymanie
Pytanie, które należy sobie zadać, brzmi: dlaczego doszło do awarii? Co więcej, 2 razy.
Myślę, że uruchomienie reindeksowania w trakcie rekonstrukcji przeciąża serwer (wykonuje mniej więcej 2 razy tę samą pracę).
Jeśli uda Ci się czysto zatrzymać ponowne indeksowanie, myślę, że będzie lepiej.
I spróbuj skontaktować się z pomocą techniczną, jeśli nikt inny nie przyjdzie Ci na ratunek.
1 polubienie