Operacja usuwania materiału na arkuszu blachy z pliku DXF w SOLIDWORKS

W jaki sposób mogę wykonać operację usuwania materiału na arkuszu blachy z pliku DXF w SOLIDWORKS bez automatycznego zamykania oprogramowania?

Witam

Moi koledzy z pewnością będą potrzebować więcej informacji, aby Ci odpowiedzieć.
Osobiście prosiłbym o te

• Czy DXF jest przekształcany w część przed edycją szkicu.
  • W którym dokładnie momencie operacja programowa zamyka się automatycznie
  • Kiedy mówisz " zamyka się automatycznie ", czy to oznacza, że oprogramowanie " zawiesza się ", "zawiesza się żałośnie", " oferuje ci wycieczkę do partenonu ".

Pozdrowienia

5 polubień

Witam;

Będziemy musieli powiedzieć więcej... Awaria Solidworks? Zawiesza się?
Biorąc pod uwagę " Zrzut ekranu* " (będziemy musieli popracować również nad tym tematem) i względną złożoność szkicu, który ma zostać odjęty, skłaniałbym się bardziej ku nasyceniu dostępnej pamięci (RAM).

Pozdrowienia.

5 polubień

[ Nie na temat: Wł.
Cóż , @Zozo_mp czekamy na " zrzut ekranu " z twoją twarzą, na której dumnie nosisz swój nowy medal...
Nie na temat: Wyłącz]

4 polubienia

Próbowałem przekonwertować plik DXF na edytowalny szkic, aby móc usunąć materiał. Jednak podczas tej operacji SOLIDWORKS ładuje się po 10 minutach, a następnie zamyka się automatycznie. Dla informacji, mój komputer ma 16 GB pamięci RAM

Utworzyłem arkusz blachy, wybrałem powierzchnię do wstawienia DXF, a następnie podjąłem próbę przekształcenia jej w edytowalny szkic. Jednak w tym momencie SOLIDWORKS automatycznie się zamyka

Oto przykład obrazu
Użyłem obrazu jako punktu wyjścia do stworzenia drzwi. Następnie przekształciłem ten obraz w DXF. Teraz chcę przekształcić DXF w część blaszaną, aby wykonać kompletne modelowanie drzwi i przymocować je do ściany.

Aby rozpocząć, powinieneś podzielić swój obraz na pół.
16 GB pamięci RAM to nadal niewiele, ale spróbuj zamknąć dowolne inne oprogramowanie niż Solidworks. (Prognoza, pogoda, powiadomienia i powiadomienia...)
W przeciwnym razie możesz opublikować swój obraz tutaj, określając wersję Solidworks, której używasz... Nie jest wykluczone, że jednemu z nas uda się przekształcić ten szkic.

4 polubienia

[HS wł.]
Ben vi @Maclane
Czekam na medal, więc nie muszę już nawiedzać forum. :roll_eyes:
Forum jest jak wyspa pokus, nie przychodź tam; W przeciwnym razie kusi nas, że to straszne.
Mam nadzieję, że otrzymam go przed igrzyskami olimpijskimi, aby nie utonął w innych. To niezłe zarządzanie w tych okresach!

Do pluche
[HS /wył.]

2 polubienia

Witam

Może pracując z obrazem, a nie z DXF...
Konwertowanie obrazów szkiców na dane wektorowe - 2024 - Pomoc SOLIDWORKS

1 polubienie

Jeśli masz pakiet Photoshop, to za pomocą programu Illustrator możesz bez problemu przekonwertować plik PNG lub PDF (który byłby już wektorowy) do formatu DXF. Renderowanie uwzględnia model lepiej niż na przykład narzędzie Autotrace w SolidWorks.
W przeciwnym razie możesz przejść przez stronę internetową Convertio, ale renderowanie nie zawsze tam jest

2 polubienia

Istota poza rzeczywistością, którą zawsze będziemy cieszyć się widokiem :ghost:

2 polubienia

Uważaj na konwersje! Zawsze należy sprawdzać, czy ściegi są dobrze połączone, aby mieć zamknięte pętle. Bez niego nie jest wykluczone, że może generować błędy podczas przetwarzania końcowego, takie jak awarie.

2 polubienia

Dziękuję tym, którzy skomentowali mój post, aby mi pomogli. Udało mi się stworzyć szkic z DXF-a, mimo że DXF był dość skomplikowany. Chciałbym podzielić się z Wami rozwiązaniem, aby nikt nie miał tego samego problemu w przyszłości. Wszystko, co musisz zrobić, to zmienić tryb wydajności swojego komputera. Na początku znalazłem go w trybie pracy baterii, zmieniłem go na tryb wysokiej wydajności.

2 polubienia