Gdy element jest w stanie usunięcia, szkic pozostaje włączony!

Witam.

Mam kilka balustrad do wykonania (różna długość, inny sposób mocowania...)

W tym samym pomieszczeniu stworzyłem kilka konfiguracji. Po raz pierwszy utworzyłem funkcje w konfiguracji 1. Następnie stworzyłem config 2 i dodałem dodatkowe funkcje, w tym rury spawane mechanicznie.

Problem polega na tym, że kiedy wracam do konfiguracji 1, funkcje dodane w konfiguracji 2 są w stanie usuniętym, ale plany i szkice są aktywowane i widoczne. Patrz PJ.

Czy istnieje sposób na automatyczne wyłączenie planów i szkiców wraz z tą funkcją?

Dziękuję.

capture.png

Witam

Nie wiem, czy to ze względu na konfiguracje, ale wiem, że zawsze można wyświetlić szkic, plan itp. na usuniętych częściach.

Konieczne byłoby sprawdzenie, czy tuba ISO s-s w 10216 nie ma widocznej płaszczyzny i szkicu widocznego natywnie. Po prostu otwórz plik tubki osobno, aby się upewnić.

To już wyeliminuje możliwą przyczynę ;-)

Pozdrowienia

4 polubienia

Dobry wieczór

Jak mówi Zozo-mp, sprawdzanie, czy elementy są widoczne "natywnie", ale poza tym proste kliknięcie prawym przyciskiem myszy na planie lub szkicu i wybranie opcji "ukryj" nie rozwiązuje problemu?

Klasa A+

Hubert

1 polubienie

Witam

Dzięki Zozo_mp wydaje się, że ukrycie szkicu w pliku natywnym rozwiązało problem.

Rzeczywiście, Hubercie, mogłem je po prostu schować, tak robiłem do tej pory. Ale to powtarzający się punkt, który marnuje mój czas.

Dziękuję za odpowiedzi.

Miłego dnia ;)