Ustawienie " natężenie światła " sprawia, że wygląd jest luminescencyjny. Emituje światło, jak ekran lub żarówka.
Twoim celem nie jest emitowanie, ale wręcz przeciwnie, otrzymywanie większej ilości światła. Konieczne jest zatem sterowanie źródłami oświetlenia sceny. W takim przypadku jest to światło otoczenia , które należy edytować, aby zwiększyć jego intensywność:
Jeśli to nie wystarczy, możesz również spróbować pobawić się wartościami innych świateł, aby uzyskać pożądany efekt.
Witam; Nie zauważyłem tak zauważalnych różnic w środowisku Edrawing w porównaniu do Solidworks. Spróbuj, aby złagodzić nudną stronę 3D, pobawić się wyglądem Edrawing.
Zastąp tło dokumentu białym tłem Nie używaj tła gradientowego Odznacz " Pokaż cienie " … To niewątpliwie zwiększy kontrast między komponentami 3D w Edrawing bez konieczności bawienia się parametrami w Solidworks.
Witam, dziękuję za odpowiedzi. Rzeczywiście, miałem intuicję, że granie na jasności nie jest dobre... Czy dodanie atmosfery oświetlenia da takie samo renderowanie między edrawingem a montażem w oprogramowaniu? Miłego tygodnia
Edrawing przywraca światła ze sceny programowej. Jedyną rzeczą, która różni te 2, jest w zasadzie ekspozycja. A nawet gamma. Aby to zrekompensować, po prostu lekko wzmocnij jedno lub więcej świateł na scenie. Renderowanie w oprogramowaniu będzie wyglądało na nieco prześwietlone, ale można je przywrócić po wyeksportowaniu.