Cze wszystkim
Zdecydowałem się zacząć korzystać z Autocada jako osoba samouk,
Chciałbym wiedzieć, jakie mają logiki, aby rysować plany 2d, takie jak architekt itp.
Oznacza to, że na przykład jednostka może być używana ogólnie do wykonania planu mieszkania itp. ( metr lub milimetr )
Jeśli zdecyduję się wstawić blok (mebel), w jakiej jednostce to będzie?
Dziękuję.
Pozdrowienia.
A_R
9 Styczeń 2020 13:41
2
Witam
Jeśli używasz Autocada do mechaniki biura, jest to w milimetrach, ale możesz to ustawić przed rysowaniem, w przeciwnym razie najłatwiej jest narysować wszystko w milimetrach ... Otóż to.
W przypadku wstawionych bloków sprawdź rozmiar i w razie potrzeby zmodyfikuj skalę bloku, ... Ale i tak będzie się wiele nauczyć, odwagi @+...
@A.R: Dziękuję za odpowiedź, która daje mi pewność w moich przemyśleniach na ten temat.
Myślę przecież, że to także osobisty wybór, czy weźmiesz milimetry, czy metry!
Jeśli chcesz, to po to, aby zająć się architekturą krajobrazu, architekturą itp.
Zasadniczo rysujesz jednostkę, którą chcesz (musisz tylko zwrócić uwagę na maksymalne wartości, jeśli wybierzesz angstrem).
Następnie zależy to głównie od tego, czy musisz wymieniać się plikami z innymi interesariuszami w jednym czy drugim kierunku.
Powodzenia
Polecenie UNITES daje dostęp do małego stołu, który pozwala wybrać to wszystko
unites.jpg
2 polubienia
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, to prawda, że zapomniałem o kolejności jednostek... w zasadzie podstawa do wykonania rysunku!! Xd