Mój pasek poleceń zniknął, a mimo to jest zaznaczony, ctrl+9 nic z tym nie robi, jak go odzyskać?
Moim zdaniem Twój menedżer zamówień jest poza ekranem.
Najprostszym sposobem jest zresetowanie pozycji menedżera poleceń.
W tym celu należy zamknąć SOLIDWORKS, a następnie przejść do rejestru (start, w oknie wyszukiwania wpisz regedit)
następnie w folderze HKEY_CURRENT_USER\sofware\solidworks\solidworks201x\userinterface i zmień nazwę folderu CommandManager na CommandManager_old na przykład
Uruchom ponownie SolidWorks, a menedżer zleceń powróci do swojej pierwotnej pozycji.
edit: przepraszam, że nie widziałem, że oprogramowanie, o którym mowa, to drafsight, a nie solidworks ... Niestety w tym przypadku nie mam rozwiązania, pozostawiam to ekspertom
Spróbuj w menu opcji ->opcja system->text okna poleceń
@+
Witam
Może spróbuj utworzyć nowy profil w Narzędzia > opcje > profilu?
Można go ukryć/zdemaskować, klikając prawym przyciskiem myszy pasek narzędzi.
Być może został przeniesiony gdzie indziej!
Aby go wyświetlić, pokaż pulpit, a następnie tylko Draftsight i ukryj/pokaż pasek poleceń.
Witam
Okno (lub pasek poleceń) można wywołać za pomocą "F2". Po wyświetleniu przenieś go z powrotem do obszaru rysunku (lub biały ekran w zależności od konfiguracji). W tym momencie kliknij go dwukrotnie, a powróci na swoje miejsce u dołu ekranu. Pozostaje tylko dostosować jego "wysokość".
Znika bardzo łatwo po dwukrotnym kliknięciu i kliknięciu tła rysunku. Błąd, jeśli o mnie chodzi.