Tylko małe pytanie, które może wydawać się trywialne, ale z czasem jest dość upierdliwe!
po wybraniu jednego (lub więcej) elementu w obszarze graficznym, Solidworks automatycznie oferuje mały pasek narzędzi oferujący powiązane funkcje lub opcje tuż obok niego. To bardzo praktyczne! Z drugiej strony, po (dobrej) chwili, ten automatyczny pasek skrótów już się nie pojawia! Nie wiem dlaczego, ale to prawie codziennie, w pewnym momencie po południu, kiedy klikam na elementy (niezależnie od tego, czy jest to część, czy zespół), te skróty już się nie pojawiają. nie tylko w obszarze graficznym, ale także w drzewie (gdzie muszę kliknąć prawym przyciskiem myszy, aby ukryć komponent lub otworzyć część...)
Jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, jest zamknięcie Solidworks i ponowne otwarcie, i tam działa
Czy kiedykolwiek się z tym spotkałeś? A może rozwiązanie, które uchroniłoby mnie przed ponownym uruchamianiem Solidworks za każdym razem w środku popołudnia?!
W tej chwili pasek jest aktywny, więc opcje są dobrze sprawdzone! Jak dotąd logiczne! Będę obserwował, kiedy zniknie.
Nie można zainstalować sterownika karty graficznej uzyskanego za pośrednictwem łącza... Dziwaczny. chyba, że faktycznie jestem już na bieżąco! Skąd o tym wiemy?
Aby wyświetlić wersję sterownika karty graficznej:
Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę "Komputer" na pulpicie, a następnie kliknij Zarządzaj / Menedżer urządzeń / karta graficzna, a następnie w prawo nazwę karty graficznej i kliknij właściwości, a następnie kartę sterownika
Zajrzyj tam, aby dowiedzieć się, czy jesteś na bieżąco :http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html
Spójrz także na pamięć Ramrestante, gdy rozwiąże ten problem. Jeśli nie ma wielu dostępnych Baranów, czasami mamy też problemy z wyświetlaniem graficznym (część widoku w kolorze czarnym... i inne problemy graficzne)
A jedynym wyjściem jest opuszczenie SW i ponowne otwarcie...
Zrobiłem aktualizację sterownika karty graficznej podobno polecanego przez SOLIDWORKS...
Zabrał mnie wielki trud! To jest piekło! Całkowicie niestabilne oprogramowanie, zawiesza się co 15 minut od wczoraj jest nie do zniesienia! Oczywiście pracuję na dużych złożeniach, ale przynajmniej moje stare sterowniki, które nie zostały zatwierdzone przez solidworks, przynajmniej wytrzymały...
Ponieważ cały czas uruchamiam ponownie, mój pasek skrótów nadal tam jest! Przynajmniej to!!