MACRO catia: Napełnianie wielu arkuszy kartridży

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy istnieje makro, które pozwala na wypełnienie wkładów arkuszy tymi samymi informacjami, z wyjątkiem liczby arkuszy, które należy zwiększać.

Makro w stylu wyskakującego okienka z różnymi polami do wypełnienia byłoby świetne!

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrowienia.

Witam

Aby wypełnić tabelkę rysunkową (z wyjątkiem numerów arkuszy) tylko parametrami, może to działać w przykładzie, zmieniasz ustawienie i wszystko się aktualizuje.

avec_parametres.catdrawing

Do pełnej edycji z numerem arkusza i całkowitą liczbą arkuszy daję Ci szybko wykonany rysunek i makro, abyś mógł dostosować je do swoich potrzeb.

Pozdrowienia

lynkoa_text_cartouche.zip

Witam

Przede wszystkim dziękuję, jednak nie mogę otworzyć rysunku kota, prawdopodobnie problem z kompatybilnością, ponieważ jestem w V5R19...

Czy wiesz, jak rozwiązać ten problem?

Dziękuję

Witam

Przede wszystkim dziękuję, ale nie mogę otworzyć rysunku kota, prawdopodobnie problem z kompatybilnością, ponieważ jestem w V5R19.

Czy wiedziałbyś, jak rozwiązać ten problem?
Dziękuję

Witam, rzeczywiście jestem w R21.

Aby uzyskać rysunek zgodny z moim makrem, wystarczy utworzyć dwa teksty w tle warstwy (nie w warstwie widoku)

Konieczne jest umieszczenie właściwości tych tekstów tak, jak wskazano na obrazach

I to wszystko, wszystko, co pozostało do zrobienia, to uruchomienie makra

Teoretycznie wersja catia nie ma wpływu na makro

Pozdrowienia