Mam problem ze zmianą tła. Układ nie ulega zmianie i pozostaje w ustawieniach 1. mapy bazowej.
Aby "poprawić" to "domyślne" stworzyłem małe makro, które zmienia mapę bazową, a następnie układ zgodnie z mapą bazową. Mój problem polega na tym, że w zależności od rozmiaru planu tła zmieniamy drukarki, co ustawia moje makro jako domyślne.
Jak uwzględnić zmianę drukarki w makrze???
Lub jak uwzględnić tę zmianę układu podczas ręcznej zmiany planu bazowego???
O ile dobrze zrozumiałem, drukujesz a4 na drukarce "A", a a3 na drukarce "B"?
Dlaczego nie ustawić mapy bazowej a3 bezpośrednio na drukarce "B", a mapy bazowej a4 na drukarce "A"?
Następnie, gdy uruchamiasz makro (ja zrobiłem to samo, jest to naprawdę praktyczne), ponieważ mapy bazowe mają swoje własne parametry drukowania, wszystko działa.
To jest dokładnie to, co chciałem zrobić, ale musiałem coś przegapić podczas tworzenia planu w tle, ponieważ podczas zmiany planu w tle drukarka się nie zmienia.
Cóż, ponownie przeprowadziłem kilka testów, przerabiając mapy bazowe i drukarka nie jest trzymana w płaszczyźnie bazowej...
Jak tworzę mapy bazowe: Tworzę DRWDOT lub wypełniam drukarkę, układ, a następnie w eksploratorze tworzę kopię, której nazwę zmieniam na . SLDDRT (Biblioteka SLDDRT)
Edycja: @stefbeno potwierdzam, że układ się nie zmienia, stąd makro, które próbuję zrobić... Z drugiej strony pojawia się problem wyboru drukarki, której nie mogę zaimplementować w moim makrze...
Czy próbowałeś zrobić makro w manu i zobaczyć, co się stanie?
Rozumiem przez to, że nagraj makro, wykonaj manipulację, a następnie edytuj makro, aby zobaczyć, jak to działa (nie zawsze działa, ale nigdy nie wiadomo. To czasami pomaga)
To powiedziawszy, jeśli chodzi o pierwotny problem, naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie następuje. Ogólnie rzecz biorąc, wynika to samoistnie. A jeśli chcesz skalować pisanie, pojawi się komunikat z pytaniem. Może zaznaczyłeś "domyślnie" fakt nierobienia tego? (Narzędzia, Opcja systemowa, Zaawansowane)
Witam tous.je przyjdź tutaj, aby zaświadczyć, że podejmujesz się niemożliwej misji. Osobiście nie znalazłem jeszcze rozwiązania tego problemu, ale jak tylko znajdę trop, wrócę do Ciebie, aby Cię poinformować.