Często tworzę niestandardowe właściwości w moich częściach, które mają być uwzględnione w tabelce rysunkowej - patrz załączony obrazek.
Działa świetnie! Z drugiej strony jest wada: za każdym razem, gdy tworzona jest część, trzeba powtarzać ją ręcznie...
Czy ktoś zna makro, które pozwala na bezpośrednie wstawianie tych właściwości bez przechodzenia przez menu? Próbowałem go stworzyć, nagrywając go, ale nic nie pomaga...
Zapisujesz pustą część, ale z własnymi właściwościami jako szablonem części. Znajduje się w folderze udostępnionym. Zwłaszcza, jeśli pracujesz z kilkoma osobami. Następnie przejdź do "Opcje", a następnie "Lokalizacja pliku". Skonfigurujesz ścieżkę modeli do odpowiedniego folderu.
Z każdym nowym elementem używasz swojego nowego modelu. Nie ma więc potrzeby ponawiania manipulacji.
Pracujemy w taki sam sposób, jak opisał to Remrem i mamy już około dziesięciu takich części o właściwościach materiału. Nazwa każdego elementu pochodzi od materiału, który zawiera. Są one zarejestrowane w prtdot
Dlaczego nie tak jak ja??? Kiedy chcę stworzyć nowy element, mam wszystko wstępnie wypełnione, a materiał jest już zdefiniowany... Ogólnie rzecz biorąc, w swojej firmie zawsze pracujesz z tym samym materiałem... Oszczędzasz więc czas.....