Nagrywanie makra w formacie PDF

Witam

Chcę utworzyć makro do zapisania w formacie PDF, zmieniając nazwę pliku z niestandardowych właściwości pliku konspektu.

To, z czym mam problem, to pobieranie właściwości w makrze.

Ktoś ma jakieś wskazówki?

Dziękuję
1 polubienie

Cześć @ ludorinox

Spójrz na ten link

http://forum.solidagora.com/macro-api-solidworks-enregistrer-pdf-dxf-x-t101.html

@+ ;-)

Witam

Mamy narzędzie, które robi dokładnie to, czego chcesz, a nawet więcej!

Zapraszam do zapoznania się z opisem narzędzi w pakiecie myCADtools. Narzędzia te są w pełni zintegrowane z interfejsem SolidWorks i zapewniają rzeczywistą wartość dodaną. Pobierz prezentację tutaj.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Nie wiem, na jakim etapie rozwoju makra jesteś, ale ja stworzyłem jedno w tym samym stylu:

Aby pobrać właściwość "code" (dla nas jest to w 3D), a Ty jesteś w 2D, musisz aktywować plik 3D w następujący sposób:

Ustaw swDraw = swModel

Ustaw swView = swDraw.GetFirstView 

Ustaw swView = swView.GetNextView

Set swRefDoc = swView.ReferencedDocument  ' Aktywuje model 3D w planie, możemy następnie pobrać jego niestandardowe właściwości

CODE = swRefDoc.GetCustomInfoValue("", "code") 'Pobiera właściwość 'code' obiektu 3D

2 polubienia

Witam

Narzędzie Batch Converter właśnie to robi.

Myślę, że jest dostępny do pobrania

http://www.lynkoa.com/store/fr/tools-et-macros/utilitaires/utilitaire-batchconverter.html

Miłego dnia

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi,

Znam Batch Converter i używam go do wielu konwersji.

Dziękuję Lucas za te informacje, postaram się dostać do kodu.

Klasa A+

1 polubienie

Mamy również BatchConverter, ale używamy tego makra, gdy tylko umieścimy plan w skarbcu: plik PDF i DWG są tworzone i umieszczane w specjalnym folderze w sieci, aby można było uzyskać do nich bezpośredni dostęp dla innych usług. Natomiast w przypadku konwertera wsadowego nie jest to tak wygodne.

Ludorinox :

Jeśli masz inne pytania dotyczące makra, które wykonujesz, nie wahaj się zadać kolejnego pytania, prawdopodobnie mogę Ci pomóc!

I dziękuję za wskazanie najlepszej odpowiedzi na to pytanie.

Miłego dnia.