Pomimo wszystkich zadanych już pytań dotyczących makr dla rekordu PDF w Solidworks (w moim przypadku 2014), nie mogę znaleźć niczego, co odpowiadałoby mojemu problemowi.
Chciałbym makro, które zapisuje plan jako plik PDF w bieżącym folderze, z aktualną nazwą pliku, ale nie mając znajomości kodu VBA, niemożliwe jest dla mnie zmodyfikowanie kodu w wierszu ścieżki , w której zostanie zapisany plik PDF, pomimo wielu badań w Internecie.
Stworzyłem makro, dowiadując się, że jest tutaj, pozostaje tylko zmodyfikować tę słynną linię.
W moim przypadku makro zawsze będzie zapisywać pliki PDF o nazwie "1841-22" w folderze "1841", podczas gdy w przypadku planu "1836-12" wolałbym, aby znajdowało się w folderze "1836", a wszystko to przy jednoczesnym posiadaniu jednego wspólnego makra dla wszystkich moich folderów, a nie makra dla każdego folderu.
Dim swApp As Object
Przyciemnij część jako obiekt Dim boolstatus As Boolean Dim longstatus As Long, longwarnings As Long
Sub main()
Ustaw swApp = _ Aplikacja.SldWorks
Ustaw część = swApp.ActiveDoc Przyciemnij myModelView jako obiekt Ustaw myModelView = Part.ActiveView myModelView.FrameState = swWindowState_e.swWindowMaximized Part.ViewZoomtofit2 Part.ViewZoomtofit2 Part.ViewZoomtofit2 longstatus = Part.SaveAs3("M:\Biuro projektowe\Produkty\1800-49\1841\1841-22.PDF", 0, 0) Koniec subwoofera
uh biorąc pod uwagę temat, jeśli chcemy mieć tę samą ścieżkę, ale tylko nazwę pliku, który zmienia te możliwe jego? będziemy musieli zauważyć czy info? :)
Po kilku miesiącach rozstrzygających testów dzięki makro .PL (jeszcze raz dziękuję), wracam do Was po mały szczegół, który zaczyna mi przeszkadzać.
Kiedy plan .PDF jest otwierany na warsztacie w celu konsultacji i muszę wprowadzić zmianę. na tej samej płaszczyźnie bezpośrednio w Solidworks, a ja używam tego makra PDF, Solidworks ulega awarii i zamyka się, ponieważ nie może nadpisać pliku PDF, ponieważ jest już otwarty.
Jednakże, gdy próbuję zapisać plan .PDF za pomocą File-Save sous-.PDF, pojawia się komunikat "Ten plik jest tylko do odczytu" i pozwala Solidworks uniknąć awarii.
Czy byłoby możliwe pobranie linii kodu w moim makrze, która pozwoliłaby mi na wyświetlenie tego komunikatu, gdy plik jest już otwarty, i nie spowodowałoby awarii Solidworks?