Rysowanie makr

Witam

Mamy makro, które automatycznie zapisuje nasze zespoły w eDarwing, PDF itp....  w określonym katalogu i we wstępnie zdefiniowanym formacie pliku

W połączeniu z narzędziem INTEGRATION mogę więc automatycznie konwertować całą bazę danych.

Problem polega na tym, że gdy mam kilka konfiguracji w swoim złożeniu, w momencie konwersji eDrawing prosi mnie o wybranie następującej rzeczy:

Chcemy systematycznie wybierać "Wszystkie konfiguracje".

Jak dodać te informacje w makrze?

@PL, czy nie miałbyś trochę makro, które by to zrobiło?

W załączeniu znajduje się makro.

ficap_macro_conversion_wt_ass_interservices.swp

Witam

Jeśli masz integrację, masz również BatchConverter, który w pełni zastępuje twoje makro. Chyba, że Twoje makro nadal robi coś innego?

@+

Edycja: z obrazem

batchconverter.png
1 polubienie

Moje makro wykonuje:

• Konwersja pliku zespołu w formie eDrawing: nazwa fichier_description (*)
  • Konwersja rysunku do formatu PDF: nazwa pliku

(*) Pobierz właściwość Opis zestawu.

Z Batchconverter nie da się zrobić tych 2 rozmów za jednym razem. Muszę to zrobić w 2 razy.

Z integracją też nie jest to wykonalne (gdzie nie znalazłem sztuczki!!)

Stworzyliśmy więc makro. Zaletą makra jest również to, że jeśli mam tylko złożenie do konwersji, mogę to szybko zrobić z SolidWorks za pomocą przycisku makra.

Ponownie

Mówisz o połączeniu integracji i makro, w jakim sensie?

Jeśli to integracja uruchamia twoje makro, może uruchomić Batch Converter 2 razy, jeśli się nie mylę?

@+

Edit: Podczas testowania zdaję sobie sprawę, że potrzebujesz makra, jeśli chcesz zautomatyzować

Poniżej znajdują się moje ustawienia integracji:

capture.jpg

Ponownie

W zakładce Integracja znajdują się funkcje eksportu, patrz załączony obrazek.

@+

integration.jpg

Tak, ale z drugiej strony nie można (no cóż, myślę, że !!) połączyć nazwy pliku i właściwości description (zestawu).

Jeśli w opcjach/regule nazewnictwa/trybie zaawansowanym

@+

Edycja: Z drugiej strony niestety nie ma opcji eksportu wszystkich konfiguracji!

2 polubienia

zasady nazewnictwa będą miały zastosowanie do wszystkich moich integracji, tj. jeśli konwertuję do edrawing i PDF, jestem zmuszony do posiadania tej samej składni plików wyjściowych. Co nie ma miejsca w moim przykładzie:

• Edrawing: Nazwa fichier_description
  • PDF: nazwa pliku

Nie, możesz umieścić warunki w regułach nazewnictwa, patrz obrazek

integration_2.jpg
1 polubienie

Nie, możesz umieścić warunki w regułach nazewnictwa, patrz obrazek

integration_2.jpg