Wiem, że podobne pytania padały już wcześniej, ale nie znalazłem tego, czego potrzebuję.
Chciałbym utworzyć makro (wiedząc, że nigdy go nie tworzyłem), które zapisałoby mój rysunek w formacie pdf, ale zapisałoby go dla mnie w określonym folderze.
Przykład:
Wszystkie moje pliki MEP mają nazwy: Numer planu / Indeks (jeśli istnieje) - Rok . SLDDRW - 001/1-2014-A.slddrw lub 001-2014-A
W przypadku konkretnego pliku musisz pobrać rok w nazwie pliku i zapisać ten plik PDF w folderze "2014"
Zobacz załączony plik.
Nie mam podstaw do tworzenia makro, ale rozumiem filozofię.
FYI, używasz PDM równolegle z oprogramowaniem, możesz to zrobić bez większych trudności. Plik można zapisać jako plik PDF w co najmniej dwóch różnych miejscach.
Patrzę na pytania, ale to do mnie nie przemawia, chciałbym mieć w miarę możliwości osobę, która wie, jak stworzyć makro i która tłumaczy mi, co zrobić, aby uzyskać to, czego chcę, ponieważ nie znam syntezatorów, których potrzebuję.
W przeciwnym razie Bath nie interesuje mnie zbytnio w obsłudze!!
Witam
Aby rozpocząć pracę z makrami, radzę pobrać mój samouczek dotyczący makra "zapisz jako", jest on komentowany, aby zrozumieć każdą linię. Następnie musisz pobrać istniejące makra i spróbować je dostosować. Jeśli masz konkretne pytanie dotyczące instrukcji, utwórz nowe pytanie tutaj!
Podobnie jak @coyote, nie rozumiem, dlaczego Batchconverter nie jest dla Ciebie odpowiedni........
Makro jest rozwiązaniem, do którego należy podejść indywidualnie dla każdego przypadku.
Mocą Batchconverter jest masowe i półautomatyczne przetwarzanie: co więcej, może istnieć sposób (prosząc o ulepszenie oprogramowania lub nie) na zautomatyzowanie wyzwalania BatchConverter.
BatchConverter jest bardzo prosty w użyciu i konfiguracji, a my jesteśmy tutaj, aby Ci pomóc.
Myślę, że warto się nad tym zastanowić... Cóż, takie jest moje zdanie!!!
flegendre, BatchConverter, nie ląduj mnie teraz za 2 rzeczy,
1: Osobiście chcę odnieść sukces w tworzeniu makro, coś, czego nigdy nie robiłem, ale taki już jestem, jest to dla mnie wyzwanie, ponieważ nie wiem nic o makro, więc muszę się uczyć.
2: Nie wiem, czy mój szef odnowi konserwację stałego, więc mycadtool, która kończy się 28.02.14.
Nie chodzi o to, że nic mi nie pasuje, ale ponieważ nic o tym nie wiem, zajmuje mi trochę czasu, aby zrobić to, co chcę, wiedząc też, że mam też dużo pracy na boku, ale dziękuję za pomoc.
Nie chodzi o to, że nic mi nie pasuje, ale ponieważ nic o tym nie wiem potrzebuję więcej czasu, aby robić to, na co mam ochotę, wiedząc też, że mam dużo pracy na boku, ale dziękuję za to, że znowu mi pomogłeś!