Automatyczny eksport makr po otwarciu klipu

To makro działa dla mnie, ale rzeczywiście po wypróbowaniu uruchamia żądane makro przed wyświetleniem dokumentu w SolidWorks, więc makro musi zostać uruchomione przed wyświetleniem dokumentu, musisz znaleźć inne makro, aby wysłać tego rodzaju żądanie.

Nawiasem mówiąc, nie rozumiem, co masz na myśli mówiąc "Zamieniłem również 'swRunMacroUnloadAfterRun' na 1 i 'runMacroError' na 0"

To tylko po to, aby uprościć czytanie na forum. Ale to jest to samo.

Moim zdaniem rozwiązaniem byłoby otwarcie dokumentu, przeszłość w rozwiązanym, odbudowanie, a następnie uruchomienie tego rodzaju makra 

Ale konkretnie myślę, że łatwiej byłoby pracować tylko w Excelu do tego typu rzeczy.

makrotest2.swp
1 polubienie

Całkowicie zgadzam się z @mandragore tego rodzaju makro bardzo szybko staje się problemem, ponieważ nie można wiedzieć, czy jest uruchamiane, kiedy trzeba, czy nie, i nie ma informacji zwrotnej, czy działa dobrze, czy po prostu się zaczęło, a potem jest podsłuchiwane. Uruchamianie makra z makra, aby już to zrobić, nie jest świetne.

A ponieważ funkcja makro, jest jeszcze gorsza i może sprawić, że szybko zmienisz zdanie, uwierz mi, jest to doświadczone, byłem tam wcześniej, przetestowałem 2 z szybkim przewijaniem do tyłu z powodu wielu problemów.

Celem jest automatyczne wygenerowanie tego planu PDF z platformy internetowej. Czyli z definicji będzie to w pełni automatyczne. jeśli jakiś incydent uniemożliwia utworzenie pliku PDF, myślę, że mogę zostać powiadomiony na poziomie innym niż oprogramowanie.

Możliwe jest zaatakowanie API w C++. Nie znalazłem tematu na tym forum. Czy wiesz, jak dobrze to działa?

Znalazłem ten wątek rozmowy, który dotyczy kodu, który pozwala uruchomić akcję po zakończeniu rekonstrukcji planu:

https://r1132100503382-eu1-3dswym.3dexperience.3ds.com/#community:yUw32GbYTEqKdgY7-jbZPg/iquestion:Fr2GDcHYThK6PjOZubrVPg

Istnieje deklaracja, która nie jest rozpoznawana i jest wyświetlana na czerwono w makrze:

Dim WithEvents swDraw jako SldWorks.DrawingDoc 

Czy masz na to wytłumaczenie? inna wersja VB?  brakuje odniesienia?

Możliwe jest zaatakowanie API w C++. Nie znalazłem tematu na tym forum. Czy wiesz, jak dobrze to działa?

Tak, jest to możliwe. Nie znam jednak kodu, ale znajdziesz tutaj wszystko, czego szukasz:  

http://help.solidworks.com/2022/English/api/sldworksapiprogguide/Welcome.htm

Na forach używamy prawie tylko VBA, myślę, że łatwiej jest zapoznać się z kodem i wiele osób jest samoukami.

Cze wszystkim

Mała aktualizacja mojego tematu:

Skończyło się na tym, że znalazłem to, czego szukałem, w Batch+, narzędziu, które umożliwia uruchamianie makr wiersza poleceń.

W końcu mam .bat, który pozwala mi uruchomić makro "export-PDF.swp" bez konieczności dotykania SW, dokładnie tego, czego potrzebowałem.

Nawiasem mówiąc, gorąco polecam przyjrzenie się narzędziom, które oferują. Jest prawdopodobnie tańszy niż MyCad, z kilkoma mniejszymi funkcjami, ale także kilkoma większymi.

Dziękuję