Podczas otwierania pliku pojawia się komunikat o błędzie: Zobacz załącznik
capture.png
Potrzebuję tylko wiersza kodu, aby zastąpić nazwę pliku jedną z właściwości osobistych
Linia bazowa: NewFilePath = PathNoExtension + "LG" + sConfigName & ". DXF"
Co należy umieścić zamiast PathNoExtension, aby wywołać właściwość osobistą "T" na końcu?
T1 LG 1250.dxf
Edit: to już nie działa!! Kiedy uruchamiam makro po raz pierwszy, ok, ale kiedy po ponownym uruchomieniu, Sw utworzył wszystkie konfiguracje płaskiego wzoru i wyprowadził je w dxf (patrz obrazek)
Za pierwszym razem miałeś już konfigurację pochodzącą z "płaskiego wzorca", czy to on stworzył je po pierwszym przejściu makra?
Z osobistej ciekawości, skoro nie testowałem tego :D, czy moim kodem nie przeszkodziło Ci to w przejęciu wszystkich funkcji "płaskiego wzorca"?
Stworzył dla mnie płaski wzór po pierwszym uruchomieniu makra.
Tak więc w drugim uruchomieniu wzięto pod uwagę wszystkie konfiguracje rozwinięcia blachy.
Nie próbowałem twojej techniki, przyjrzę się jej od razu
Nie bardzo rozumiem twoją składnię coincoina... :/
Witam
Wypróbuj załączony kod i powiedz mi, czy wykonuje wszystkie konfiguracje z wyjątkiem płaskiego wzorca.
Z drugiej strony, aby dodać właściwość osobistą, jest trochę silniejszy jako makro!
@Lucas,
W przypadku nazw plików działa idealnie! Z drugiej strony eksportuje wszystko w postaci złożonej i nierozłożonej..... :/
Jeśli dobrze zrozumiałem, eksportuje pierwszy raz w rozłożonym, a następnie drugi raz w złożonym.... Ale drugi miażdży pierwszy, ponieważ imiona są identyczne
Edycja 2: Zauważyłem, że po uruchomieniu makra Lucas, wszystkie moje konfiguracje stały się rozkładane... Już nic nie rozumiem
Włożyłem go .txt ciebie i wszystko uporządkowałem. Jest to jednak trochę zgodne z ideą .PL
Aby pobrać właściwość w języku vba, należy użyć metody: Metoda Get5 (ICustomPropertyManager)
Wypróbuj kod w załączonym pliku.
Ostrzeżenie: Nie ma czasu na testowanie.
Następnie będziesz musiał napisać kod, aby poradzić sobie z błędami...
Na linii występuje błąd kompilacji:
If Strings.Left(sConfigName, PathSize - 15) = "SM - FLAT - PATTERN" Następnie 'Sprawdź, czy ostatnie 15 znaków to SM-FLaT-PATTERN
Edycja: Zmodyfikowałem 'by des' i 'by des' oraz linię i ok. Teraz debugger wychodzi "błąd kompilacji: Następny bez For"
Udało mi się go skompilować, zmieniając kilka linijek, ale nie wiem, czy jest dobry.
Kiedy go sznuruję, mam zarówno dxf, składanie, jak i rozkładanie.....
Witam
Nie przeczytałem całej rozmowy...
Myślę, że mam to, czego potrzebujesz,
makro, które zapisuje rozwinięte elementy dxf z wyłączeniem konfiguracji "-FLAT-PATTERN".
nazywając je w ten sposób. "part name" - "nazwa konfiguracji"
Wszystko, co musisz zrobić, to rozpakować pliki do folderu i wkleić zawartość każdego pliku (.txt) do innego modułu.
Witam
Nie przeczytałem całej rozmowy...
Myślę, że mam to, czego potrzebujesz,
makro, które zapisuje rozwinięte elementy dxf z wyłączeniem konfiguracji "-FLAT-PATTERN".
nazywając je w ten sposób. "part name" - "nazwa konfiguracji"
Wszystko, co musisz zrobić, to rozpakować pliki do folderu i wkleić zawartość każdego pliku (.txt) do innego modułu.
Dziękuję damoon,
Tak naprawdę nie znałem końca twojej odpowiedzi.
"Po prostu rozpakuj pliki do folderu i wklej zawartość każdego pliku (.txt) do innego modułu". =)
W przeciwnym razie dobrze podsumowałeś sytuację^^
Podczas wypróbowywania makra pojawia się błąd w Patchsize2 "nie znaleziono projektu lub biblioteki"
FYI, rysunek, nie obchodzi mnie to, ^^ potrzebuję tylko dxf rozłożonego
Rysunek jest przydatny dla makra, jest wymagany.
Za swój błąd musisz aktywować obiekty w bibliotece, ale szczerze mówiąc, nie pamiętam, co aktywowałem^^, trochę się to cofa .
Moduł jest "niezależną" częścią makra.
po lewej stronie w edytorze VBA masz folder "modules", klikasz na niego prawym przyciskiem myszy --> wstaw --> module i wklejasz zawartość drugiego txt.
Pierwszy moduł wywoła drugi...
Nic nie rozumiałam^^
Naprawdę jestem dziwakiem VBA.....
ok, zamierzam uprościć makro, włożę je do surowego jabłka...
Tutaj "wyczyściłem" makro.
Usuń stare i wklej CAŁĄ zawartość makra do folderu (musisz zapisać swoje makro w tym samym folderze co plik "plan.drwdot", inaczej to nie zadziała^^.
Próbuję tego, kiedy wracam do domu.
Ale po co układać plan, skoro jest on dla mnie bezużyteczny?