Eksport makr rozłożony dxf BIS

Ach, wszyscy robicie to w głowie bez uruchamiania makra?!!!!!

Czapki z głów przed chłopakami! :p

1 polubienie

Jeśli umieszczę linię w ten sposób

Błąd = cusPropMgr.Get5("TYPE", True, Value_T, ResolvedValOut, wasResolved)

Nie mam już żadnego strachu, ale to nie wychodzi facetowi...

(Odwróciłem prawdę i wartość T

Tak, dlatego proszę o pliki txt! Czytać kod, ale bez testowania, czasami jest to zbyt skomplikowane lub kończysz z 80 odpowiedziami na coś nie tak skomplikowanego!

1 polubienie

Zgadzam się z tobą Lucas

Z pamięci nigdy nie widziałem pytań z tyloma odpowiedziami!

Myślę, że zajrzymy do Księgi Guinnessa!

W przeciwnym razie zastanawiam się nad czymś, czy to nie moja właściwość Type jest źle umieszczona w moim 3d?

Temat na pergoli bioklimatycznej wyprzedzamy o 3 odpowiedzi (4 z tą:) 

http://www.lynkoa.com/poser-question?comments=desc

Edit: Nie sądzę, po prostu odzyskanie własności konkretnej konfiguracji nigdy nie robiłem i nie jest to takie proste!

1 polubienie

Zwycięzcą w kategorii cukierków  casse został .............................. BART^^

1 polubienie

BINGO!!!!!!!!!!!

ALLELUHIAH!!

Czy to działa!!!!!!!!!!!!!!!

=) =) =) =) =) =)

Jestem szczęśliwy!

Edit: Za wcześnie ogłosiłem zwycięstwo..... Tak, makro działa, ale mój kawałek rozwija się losowo zgodnie z życzeniem Sw

Bardzo dziwne. W rezultacie mój dxf wychodzi złożony, a nie rozłożony... =(

macro_final_ok.txt
3 polubienia

Tak, Bart, robię to bez testowania z braku czasu.

Zrozumiesz, że stworzenie działającego makra jest bardzo czasochłonne. Dlatego wolałbym, żebyś zrozumiał logikę, abyś mógł mieć klucze, a tym samym zarządzać.

Niestety, jeśli chcemy zrobić coś dobrze. Teraz musielibyśmy zakodować obsługę błędów.

Pozwól, że wyjaśnię:

Wiersz, który pobiera właściwość, zwraca wartość "Error" typu long. Różne zwracane wartości musiałyby być zarządzane:

• 0 = zwrócono wartość z pamięci podręcznej
  • 1 = Właściwość niestandardowa nie istnieje
  • 2 = Zwrócono rozpoznaną wartość

Następnie zarządzaj przypadkiem, w którym plik zawiera tylko jedną konfigurację itp.

Cieszę się, że ci pomogłem. :-)

2 polubienia

Czyli zawsze te nierozłożone , czy to przypadek?

1 polubienie

Konfiguracja "nie jest rozłożona, to rozkłada się dobrze quad, chcesz tego?

w konfiguracji *SM-FLATPANTERN fałdy stanu rozłożonego nie są usuwane?

Od czasu do czasu może się zdarzyć, że Solidworks usunie zagięcia podczas "majsterkowania"^^.

2 polubienia

Wpadam w panikę.............

20 godzin nauki na makro na ...

Tracę nadzieję... Przy pierwszym uruchomieniu działa, a przy drugim już nie działa...

Albo mam wszystkie moje konfiguracje bez płaskiego wzoru, a potem dostaję moją rozłożoną z odpowiednią nazwą itp. ale dopiero za pierwszym razem go rzuciłem

za drugim razem, gdy go uruchamiam, makro utworzyło dla mnie wszystkie płaskie wzory, a on wariuje i już niczego nie rozwija...

Musiałem coś przegapić, ale nie widzę czego!! A może to moja logika jest całkowicie błędna.... =(

flat.png
1 polubienie

Dobry.. Dobrą rzeczą jest to, że nauczyłem się już wiele w makro, przynajmniej tak mi się wydaje.

Makro wygląda dobrze, teraz myślę, że będę musiał inaczej zarządzać tą rodziną części.

Czy powinienem dodać rozwinięcie blachy w rodzinie pomieszczeń, czy nie?

Muszę zacząć od pliku Excel, który wypełnię jako rodzinę części, a następnie zaimportuję ten skoroszyt do Sw jako rodzinę części.

Tam Sw tworzy dla mnie wszystkie konfiguracje ze wszystkimi wprowadzonymi przeze mnie parametrami.

kiedy opuszczam moją rodzinę części, konfiguracje, które zostały utworzone, nie mają płaskiego wzoru (jeszcze)

Kiedy uruchamiam makro (aby nie mogło znaleźć płaskiego wzoru) i niczego nie eksportuje

Kiedy uruchamiam po raz drugi, wydaje się, że działa

1 polubienie

Nie, prawdopodobnie jest coś, czego nie wychwyciliśmy w makro.

Czy możesz zrobić ZIP wszystkiego, co możemy przetestować?

A priori potrzebujesz pliku Excel (lub nie?), pliku części, wycieku równania i pliku makra.

2 polubienia

Tak, Lucas ma rację.

Musimy przetestować.

@Bart spróbować zrobić krok po kroku, przejdź do edytora makr i naciśnij [F8], aby wykonać kod wiersz po wierszu.

To powinno cię oświecić.

2 polubienia

Patrzę na makro krok po kroku wracając z "wypoczętą" głową

Przywiązuję do ciebie wszystko w nadziei, że ci to pomoże.

Ufam Ci!; =)

export_lynkoa.rar
3 polubienia

To działa.

Zmodyfikowałem kod. Ale problem pojawił się w twojej rodzinie elementów, które przerobiłem.

Zrób test i informuj mnie na bieżąco.

Dobranoc.

;-)

export_lynkoa.rar
3 polubienia

Wcześniej nie miałem czasu na testy, więc pozwolę Ci przetestować @remrem program!

2 polubienia

Problem z Remrem (który może nim nie być)

Chodzi o to, że plik Excel jest tworzony upstream, przeszkadzałoby mi lub komuś innemu, gdyby za każdym razem trzeba było wpisywać linie płaskiego wzoru, a następnie dodawać 0 z 1 itp. Wszędzie.

Zasadniczo ma to na celu zaoszczędzenie czasu. :/

Czy rozumiesz mój problem?....^^

Zera i jedynki łączą się ze sobą dzięki wzórce.

Reszta to tylko kopia...

1 polubienie

Jeśli odbywa się to automatycznie (za pomocą formuły), dlaczego nie zintegrować tego z makrem, zamiast zmieniać rodzinę części?

1 polubienie