Czasami używam też konwertera wsadowego i rzeczywiście mogłoby to rozwiązać mój problem, ale bardzo chciałbym użyć makra, aby nie musieć wykonywać kilku operacji, ponieważ skompiluję to makro z innym, które już mam, które pobiera nazwy konfiguracji mojego zespołu , aby zmienić nazwy arkuszy mojego rysunku.
Zajrzałem na stronę 3dcontentcentral i może być tam kilka ciekawych makr! Ten, do którego link znajduje się poniżej, umożliwia przełączenie się na Tiff. To prawie to, czego potrzebujesz! Ale potem zależy to od posiadanej wersji.
Dla Coyote to prawda, że nie jest to zbyt poważne, zwłaszcza jeśli się z tym zgadzamy! Opublikowałem stronę i odpowiedziałem bez jej odświeżania. Więc zostałem oszukany, ponieważ nie wyświetlił jeszcze twojej odpowiedzi...
W takim przypadku należy użyć narzędzia smartDrawing dla rysunków, ponieważ można zarządzać jednym arkuszem na konfigurację, a arkusz ma nazwę tej konfiguracji.
Dostałem więc makro Mathieu, które "zhakowałem", aby zrobić mi JPEG.
Mogę teraz zmienić nazwę moich arkuszy z planu zgodnie z konfiguracją zespołu i zapisać każdy arkusz osobno, z jego nazwą i w formacie JPEG. Wszystko to za jednym kliknięciem!