Cze wszystkim
Dziękuję za odpowiedzi.
@ac cobra 427, za pomocą pobranego przeze mnie makra mogę wstawić środek ciężkości w dowolnym momencie, ponieważ aktualizuje się on za każdym razem, gdy zmienia się część lub zespół. Z drugiej strony kod jest znacznie dłuższy i bardziej skomplikowany niż ten, który proponujesz w swojej odpowiedzi. Więc zobaczę, aby użyć twojego, ale jak rozumiem, bierze pod uwagę tylko części, a nie zespoły, prawda?
Edycja: kod nie działa, ulega awarii na linii Set CenterOfMass = Part.FeatureManager.InsertCenterOfMass()
Kolejne pytanie, jak wstawić go do menu "Geometria odniesienia"?
Jeśli chodzi o pomysł stworzenia makra w Excelu, a następnie zaimportowania go, to jest dobry, ale myślę, że użytkownicy wolą mieć "klasyczny" przycisk.
@.PL, tak właśnie myślałem, ale zadałem pytanie, aby potwierdzić. Jeśli chodzi o ustawienia, mamy (zwykle) już wszystko takie samo, więc każdy będzie musiał dodać przycisk do swojego menu.
@alain. ERP, celem integracji makra z modelem jest uniknięcie sytuacji, w której każdy użytkownik musi dodawać przycisk do menu, ale myślę, że to jest to, co zamierzamy zrobić w końcu. Kiedy mówisz o przycisku w menu, możesz wybrać, gdzie będzie on się znajdował, czy koniecznie będzie na pasku zadań?
Miłego dnia.