Nieodtwarzalne makro do zapisywania w formatach PDF i DWG

Cze wszystkim

Stworzyłem z różnych informacji, aby wybrać tu i ówdzie makro dla solidnego 2011sp5, które działało bez problemu.

Podczas naszej wizyty w 2013sp5 dokonałem małej modyfikacji, w której dodałem indeks moich części (parametr: Revision:) na końcu nazwy pliku.

Ale od tego czasu zapisywanie w formatach DWG i PDF nie zawsze jest wykonywane...

Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego?

transfer_sldw-dwg.swp

Witam

Czy jest komunikat o błędzie?

Wykonując odczyt makra krok po kroku, wszystkie linie są aktywowane?

Nie ma błędu, tylko pliki, które nie zostały utworzone... gdy makro jest poprawnie zastosowane (możemy rozróżnić powiększenie aż do wyświetlacza + klepsydra, która się zaczyna)

1 polubienie

Witam, czy nie byłoby tak dlatego, że w nazwie pliku znajduje się znak, który nie jest akceptowany? jak na przykład "/".

Spróbuj usunąć znak ":" i usuń również akcenty.

4 polubienia

Dziwny fakt, który właśnie odkryłem: jeśli zrobię zapis jako (dwg) i uruchomię makro zaraz potem, to działa... Naprawdę już nic nie rozumiem....  

1 polubienie

Makro nie działa w 2014 roku. Więc nie mogę tego przetestować....

Właśnie testowałem, wywołując parametr: test

Wygląda na to, że to rozwiązało problem.

1 polubienie

A po ponownym uruchomieniu komputera bez wcześniejszego uruchamiania zapisywania?

Więc to "Wersja:" jest blokowana.

Zobacz z boku parametru, czy nie ma żadnych problemów.

Spróbuj wywołać parametr w innej funkcji, na przykład w tabeli, aby sprawdzić, czy pasuje poprawnie.

1 polubienie

Udało mi się zmienić "Revision:" na "Revision" i potwierdzić na 2 elementach, że działa dobrze.

Dziękuję 

1 polubienie

Więc to akcenty czy znaki nie działały =)

Derien!

Miłego dnia

2 polubienia