Cze wszystkim
Stworzyłem z różnych informacji, aby wybrać tu i ówdzie makro dla solidnego 2011sp5, które działało bez problemu.
Podczas naszej wizyty w 2013sp5 dokonałem małej modyfikacji, w której dodałem indeks moich części (parametr: Revision:) na końcu nazwy pliku.
Ale od tego czasu zapisywanie w formatach DWG i PDF nie zawsze jest wykonywane...
Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego?
transfer_sldw-dwg.swp
pl
15 Wrzesień 2014 08:11
2
Witam
Czy jest komunikat o błędzie?
Wykonując odczyt makra krok po kroku, wszystkie linie są aktywowane?
Nie ma błędu, tylko pliki, które nie zostały utworzone... gdy makro jest poprawnie zastosowane (możemy rozróżnić powiększenie aż do wyświetlacza + klepsydra, która się zaczyna)
1 polubienie
bart
15 Wrzesień 2014 08:17
4
Witam, czy nie byłoby tak dlatego, że w nazwie pliku znajduje się znak, który nie jest akceptowany? jak na przykład "/".
Spróbuj usunąć znak ":" i usuń również akcenty.
4 polubienia
Dziwny fakt, który właśnie odkryłem: jeśli zrobię zapis jako (dwg) i uruchomię makro zaraz potem, to działa... Naprawdę już nic nie rozumiem....
1 polubienie
bart
15 Wrzesień 2014 08:27
7
Makro nie działa w 2014 roku. Więc nie mogę tego przetestować....
Właśnie testowałem, wywołując parametr: test
Wygląda na to, że to rozwiązało problem.
1 polubienie
pl
15 Wrzesień 2014 08:29
9
A po ponownym uruchomieniu komputera bez wcześniejszego uruchamiania zapisywania?
bart
15 Wrzesień 2014 08:36
10
Więc to "Wersja:" jest blokowana.
Zobacz z boku parametru, czy nie ma żadnych problemów.
Spróbuj wywołać parametr w innej funkcji, na przykład w tabeli, aby sprawdzić, czy pasuje poprawnie.
1 polubienie
Udało mi się zmienić "Revision:" na "Revision" i potwierdzić na 2 elementach, że działa dobrze.
Dziękuję
1 polubienie
bart
15 Wrzesień 2014 09:00
12
Więc to akcenty czy znaki nie działały =)
Derien!
Miłego dnia
2 polubienia