Makro pdf zapisz jako

Cze wszystkim

Szukam nieco zaawansowanego makra nagrania pliku . SLDDRW do PDF, wykonując następujące czynności:

-Pobierz właściwości solidworks dla nazwy pliku + rewizja planu + nazwa arkusza + .. PDF

- otwórz okno "zapisz jako" w oprogramowaniu z już wypełnioną nazwą pliku

-że to okno otwiera się automatycznie na żądanym woluminie/folderze (w tym przypadku K:\doc\  , wtedy nadal muszę ręcznie wybrać folder, który się różni)

- z pętlą, aby utworzyć inny rekord dla każdego arkusza mojego . SLDDRW w .PDF

Zamieszczam dwa zrzuty ekranu, aby było trochę jaśniej, nie jestem pewien, czy to wszystko jest możliwe....

W każdym razie dziękuję za wszelką pomoc, której mi udzielisz.

titre_fichier.jpg

W narzędziach MyCad (które możesz mieć)  powinieneś znaleźć to, czego szukasz dzięki integracji, która pozwala na zapisywanie w formacie pdf, pobierając różne właściwości i ustanawiając kilka reguł.

Możliwość zapisania instalacji w innym formacie, wyeksportowania każdego arkusza w 1 tym samym pliku lub nie.

Zmień nazwę pliku z właściwościami.

Ewentualnie uzupełnij właściwość na podstawie pliku Excel...

Możliwości są bardzo szerokie i dostępne bez znajomości makro.

2 polubienia

Witam

Temat poruszany wiele razy: http://www.lynkoa.com/search/macro%20pdf?type[0]=pytanie

Zacznij od przeczytania tych wielu wątków, a potem wróć do nas.

Miłego dnia

4 polubienia

Mam już przetwarzanie makr, które wykonuję wcześniej i które wcześniej zintegrowałbym z przyszłym makrem, tak aby moje makro robiło wszystko naraz.

Już spojrzałem i pobrałem wiele tematów i makr na ten temat z przykładowym makro

Już majstrowałem przy jednym, ale nie mogę sfinalizować, okno Zapisz jako nie jest właściwe, moja nazwa pliku jest taka sama jak nazwa mojego oryginalnego pliku, to nie jest to, czego bym chciał.

Wolałbym użyć makra niż raczej integracji, mam kilka osób, które nie znają się na integracji, które będą z niej korzystać w następnej kolejności.

Potrzebuję asa VB na SW...

Witam

Ten rodzaj makra wymaga trochę czasu na rozwój i rozwój. Jeśli chodzi o użycie okna zapisz jako w oprogramowaniu, niekoniecznie jest ono najbardziej praktyczne, ponieważ jego sterowanie za pomocą API nie jest optymalne, jeśli dobrze pamiętam.

Witam, @Cyril, mówisz, że "zapisz jako..." "  nie jest najbardziej praktyczny!?

O czym myślisz, kiedy to mówisz???

Cdt

G.M

Kontrola obiektu, jeśli ktoś kliknie anuluj i pobierz nazwę rekordu. Najprostszym sposobem, o ile mi wiadomo, jest otwarcie podstawowego okna eksploratora, aby wybrać ścieżkę, pobrać ją jako parametr i zarządzać rekordem (formatując nazwę...) bezpośrednio za pomocą kodu makra.

1 polubienie

Witam

Sprawdź, czy załączone makro Ci odpowiada, kod pozostaje do zabezpieczenia przed obsługą błędów....

Jeśli wstawisz ten kod do innego makra, pamiętaj, aby nie zapomnieć dodać odwołania "Microsoft Shell Controls And Automation", aby móc użyć "BrowseForFolder" w celu wybrania folderu docelowego plików PDF.

Pozdrowienia

macro_pdf_enregistrer_sous.swp

Witam

Dziękuję d.roger, twoje makro jest naprawdę niezłe. W międzyczasie znalazłem inną funkcję, w której wstępnie wypełniłem ścieżkę docelową:

Funkcja BrowseFolder(opcjonalny podpis jako ciąg, _
    Opcjonalny InitialFolder As String) Jako Ciąg

Dim SH As Shell32.Shell
Dim F As Shell32.Folder

Ustaw SH = New Shell32.Shell
'Ustaw F = SH. BrowseForFolder(0&; Podpis, BIF_RETURNONLYFSDIRS, Folder_początkowy)
Ustaw F = SH. BrowseForFolder(0&, Podpis, BIF_RETURNONLYFSDIRS, "K:\Doc\" & Nummach)

Jeśli nie, F jest niczym, to
    BrowseFolder = F.Items.Item.Path
Zakończ jeżeli:

Zakończ funkcję

Dziękuję wszystkim za pomoc