Makro do zapisania planu oprogramowania jako pliku PDF z indeksem wersji

Szukam makra, które pozwoli mi zapisać rysunek w formacie PDF poprzez włączenie indeksu wersji do nazwy

Indeks rewizji jest właściwością części

Dużo szukałem, ale nie jestem ekspertem w VBA, po prostu majsterkuję

Mała precyzja, zapisuję moje pliki PDF w tym samym katalogu co rysunek

Dziękuję

1 polubienie

Zobacz ten link, odpowiedź jest tam

http://forum.solidagora.com/macro-api-solidworks-enregistrer-pdf-dxf-x-t101.html

@+-))

2 polubienia

W przeciwnym razie istnieje narzędzie Batchconverter, które robi to samo.

Oto małe makro, które zrobiłem do zapisania w formacie PDF lub DXF z dodatkową adnotacją, modyfikując je trochę możesz zrobić coś fajnego!

dxf_v2.swp
2 polubienia

Zgodnie z pomocą Solidworks, aby uzyskać potrzebną poprawkę

ISldWorks
Dim value As String

value = instance.RevisionNumber()

Nie wiem, jak później utworzyłeś swoje makro dla PDF, ale jeśli zrobiliśmy to w ten sam sposób, dodajesz na końcu wiersza nazwy, która daje coś takiego

boolstatus = swpdfext. Zapisz jako(nazwaPDF + wartość, 0, 0, swPDF, IErrors, IWarnings)

Proszę bardzo. Mam nadzieję, że to ci pomoże

Edit: Ups, nie widziałem, żebyś chciał pełne makro. U Davida musi być więc bardzo dobry. (Jeśli chcesz kolejny, zamieściłem jeden w dictacielu z wyjaśnieniami w każdej linii)

Cześć wszystkim

Dziękuję za pomoc i szybkie odpowiedzi, ale pracuję już godzinę i nic, czego próbuję, nie działa

Makro na solidagorze wydaje mi się nieczytelne

Nie mogę uruchomić makra be3 z opcjami i przyciskami

Próbowałem zrobić makro z kulkami coin37coin, ale utknął

Spróbuję ponownie jutro 

Dobry wieczór, dziękuję

Próbowałem też kilku hacków po mojej stronie, ale nic rozstrzygającego.

Obawiam się jednak, że będziesz musiał stworzyć tabelę recenzji, aby zrobić to, co chcesz. Umożliwiłoby to uzyskanie numeru wersji tabeli, a tym samym uwzględnienie go w nazwie rejestracyjnej.... Pozostaje tylko dowiedzieć się, jak to zrobić :s

Witam

Po odłożeniu mojego problemu na bok podczas wakacji, odłożyłem go z powrotem w ten weekend

Znalazłem w sieci szkice, które zmodyfikowałem

i działa całkiem nieźle!!

Byłem nawet trochę dłużej, przekonwertowałem do PDF, a następnie do DWG, wszystko z indeksem wersji części

Oto, jak to wygląda

enregistrement_pdf_dwg__revision.swp