Makro służące do zmiany daty i skali na mapie bazowej

Witam wszystkich 

Chciałbym stworzyć makro tak, aby data (miernik bieżącej daty)  i skala wskazywały na mojej mapie tła według skali wybranej w 1. widoku importu, ale nie wiem absolutnie nic o tworzeniu makr :-S

Nie można odmówić pomocnej dłoni ;-)

Z góry dziękuję

Witam

W przypadku daty radziłbym przejść do mapy w tle i utworzyć notatkę, w której chcesz, aby pojawiła się data. Powiązane z tą notatką z "krótką datą" w "dokumentach w toku" (patrz załączony plik)

sans_titre.png
3 polubienia

ah dziękuję @coin37coin z drugiej strony, jeśli zapiszę swoje tło, ponieważ jego sa będzie się zmieniać cały czas bez dotykania go lub za każdym razem będę musiał ponownie wykonać manipulację?

Witaj Mooky,

Jaką datę chcesz mieć w swoim planie i kiedy chcesz go zaktualizować? Jakie jest zdarzenie wyzwalające, które umożliwia zmianę daty? (przykład: sporządzenie, stworzenie planu, zapisanie planu, zapisanie w formacie pdf, itp.)

na datę jest dobrze, @Aurelien wziąłem metodę @coin37coin i zobaczyłem datę ostatniego nagrania, jest tylko skala do zarządzania =)

1 polubienie

Otóż widzę, że sam odpowiedziałeś sobie na pytanie :)

Miałem nadzieję, że zrobię tę samą metodę z drabiną, ale nie mogę jej znaleźć. Wiem, że możesz połączyć się ze skalą arkusza. Po tym, może warto przeskalować swój widok do skali arkusza i jest to tak powiązane? Ale niestety nie do końca odpowiada to Twojej prośbie :s

Tak, próbowałem też tej samej metody dla skali, ale nie idzie dobrze, jeśli po prostu zostawiam ją do modyfikacji, to i tak nie jest zbyt poważne, dziękuję =)