Chciałbym stworzyć makro tak, aby data (miernik bieżącej daty) i skala wskazywały na mojej mapie tła według skali wybranej w 1. widoku importu, ale nie wiem absolutnie nic o tworzeniu makr :-S
W przypadku daty radziłbym przejść do mapy w tle i utworzyć notatkę, w której chcesz, aby pojawiła się data. Powiązane z tą notatką z "krótką datą" w "dokumentach w toku" (patrz załączony plik)
ah dziękuję @coin37coin z drugiej strony, jeśli zapiszę swoje tło, ponieważ jego sa będzie się zmieniać cały czas bez dotykania go lub za każdym razem będę musiał ponownie wykonać manipulację?
Jaką datę chcesz mieć w swoim planie i kiedy chcesz go zaktualizować? Jakie jest zdarzenie wyzwalające, które umożliwia zmianę daty? (przykład: sporządzenie, stworzenie planu, zapisanie planu, zapisanie w formacie pdf, itp.)
Otóż widzę, że sam odpowiedziałeś sobie na pytanie :)
Miałem nadzieję, że zrobię tę samą metodę z drabiną, ale nie mogę jej znaleźć. Wiem, że możesz połączyć się ze skalą arkusza. Po tym, może warto przeskalować swój widok do skali arkusza i jest to tak powiązane? Ale niestety nie do końca odpowiada to Twojej prośbie :s
Tak, próbowałem też tej samej metody dla skali, ale nie idzie dobrze, jeśli po prostu zostawiam ją do modyfikacji, to i tak nie jest zbyt poważne, dziękuję =)