Makro dla nomenklatury drzew bez rysunku

Witam

Staram się zrobić dokładnie to, co robi narzędzie SmartBOM, czyli zrobić nomenklaturę Zespołu i wszystkich jego podpoziomów, wskazując w kolumnie "Poziom"

w formie

1

1.1

1.1.2

1.1.3

następnie aby dokonać eksportu do pliku CSV lub XLS.

Bardzo ważne jest dla mnie, aby mieć poziomy i ilości według podzbioru, aby mieć "przypadki użycia"

Nie mam nic przeciwko poleganiu na szablonie .sldbomtbt, ale czy jest to naprawdę obowiązkowe?

To pytanie wydaje się być najbardziej klasycznym pytaniem ze wszystkich pytań o marco "jak sprawić, by bom się wyróżniał", ale po długich poszukiwaniach nie mogę znaleźć czegoś, co pasuje.

Trochę szkoda mi przekraczać zarządcę nieruchomości wszystkich pokoi wszystkich rodziców + dzieci... To może być długi czas...

Z góry dziękuję za radę.

Witam

Obejrzyj tę rozmowę i przeczytaj ją dobrze do końca, powinna wyglądać mniej więcej tak, jak to, czego szukasz.

Pozdrowienia

D.Roger: Ogromne podziękowania dla ciebie!! Widziałem post, o którym mowa, ale pominąłem wiadomość, która zmienia wszystko.

Cytuję Pana:

Oui il y a une solution, tu remplace la ligne 
"BomType = swBomType_TopLevelOnly"
par "BomType = swBomType_Indented"
cela devrait te mettre la nomenclature en multi-niveau.

Dziękuję, w końcu będę mógł zaoferować moim projektantom unikalne narzędzie, aby uniknąć Smart-BOM --> CSV -->Smart-Drawing -->Integration -->PDM .... Teraz mają tylko jedno kliknięcie do zrobienia i to wszystko, a dodatkowo odciąży PDM.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy!

Rafael

1 polubienie