Chciałbym zrobić makro, które pozwoliłoby mi otworzyć plan pomieszczenia, w którym uruchamiam makro. Jednak nazwa instalacji jest tylko częścią nazwy pliku 3D.
Moje pliki 3D nazywają się "3D0000M000-1 Nazwa pliku. Sldprt", a moje plany nazywają się tylko "3D0000M000-1".
Znajdują się one w tym samym folderze.
Nie mogę rozpocząć wyszukiwania, zaczynając od tylko tych pierwszych 12 znaków.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, jestem zainteresowany, jestem pewien, że nie jest to skomplikowane, ale blokuję!
Zwykle wystarczą tylko dwa kliknięcia, aby otworzyć MEP, CTRL-D + wprowadź lub zobaczysz literę, której dotyczy problem (plik == > utworzyć plan, a obok niego znajduje się skrót)
AC Cobra 427 : Ponieważ część nie nazywa się dokładnie tak samo jak płaszczyzna, nie otwiera się.
D.Roger: Próbowałem zintegrować funkcję Left, ale po jej uruchomieniu pojawia się błąd 91. Myślę, że to zmienna swModel jest problemem, ale próbowałem z swModel.GetPathName i nic to nie zmienia.
Nie mam już żadnych błędów w kompilacji, ale niestety zasada nie działa. Makro wysyła mi komunikat, że nie może znaleźć planu, gdy znajduje się on w tym samym folderze.
Musisz pobrać ścieżkę do folderu, popracować nad nazwą pliku, a następnie dodać żądane rozszerzenie:
Przyciemnij nazwę pliku jako ciąg Nazwa pliku = Lewo(swModel.GetTitle, 12) Nazwa pliku Debug.Print Dim swPath As String swPath = Left(swModel.GetPathName, InStrRev(swModel.GetPathName, "\", , 0)) Debug.Print swPath Dim nazwa_plikuZaplanuj jako ciąg FilenamePlan=swPath & Nazwa pliku & ".slddrw" Debug.Print Nazwa pliku Plan