Odzyskiwanie makr solidna właściwość i pisanie w Excelu

Cze wszystkim

Jestem początkujący w vba i przyznaję się do braku kultury. Z drugiej strony bardzo chcę spróbować... Krótki

Chciałbym zrozumieć, jak pobrać jedną lub więcej niestandardowych właściwości pliku bryły dla zarejestrowanego po programie Excel, ale chciałbym sprawdzić, czy ten program Excel jest tylko do odczytu przed.... POMÓŻ MI...

Dziękuję

Witam

Nie będę w stanie pomóc Ci z makrem, ale Twoje potrzeby odpowiadają żywemu narzędziu o nazwie INTEGRACJA zestawu narzędzi MyCADtools. Za pomocą tego narzędzia możesz między innymi generować raporty dotyczące plików, wyodrębniając niestandardowe właściwości.

Dzięki temu zaoszczędzisz sobie godzin ustawiania ostrości makro! :-)

screenshot2607.jpg
1 polubienie

Witam

Najprostszym sposobem uzyskania pomocy dotyczącej makra jest opublikowanie kodu (jeśli to możliwe, w pliku TXT) wyjaśniającego cel, który chcesz osiągnąć.

Aby sprawdzić, czy plik jest tylko do odczytu:

Jaf GetAttr("c:\test.xls") And vbReadOnly Then

MsgBox "File is Read-only"

Inaczej

MsgBox "File is not Read-only"

Zakończ się, jeśli

Ups, czuję, że nie na temat. Moja propozycja nie pozwala na bezpośredni zapis do istniejącego pliku.

Z drugiej strony powinieneś być bardziej precyzyjny w swoim żądaniu: kiedy uruchamiasz to makro, zapisz do siebie w jednym pliku, co robisz, jeśli Twój plik Excel jest tylko do odczytu,...

Witam

Nie wiem, czy masz PDM z Solidem, jeśli tak, nie ma potrzeby korzystania z makra, aby pobrać niestandardowe właściwości w programie Excel lub Word.

http://www.lynkoa.com/forum/reutiliser-un-projet-existant/gerer-des-proprietespour-des-fichiers-word-dans-epdm

Gilles