Chciałbym poznać metody wyboru komponentu w otwartym złożeniu z makra. I, jeśli to możliwe, informacje z nim związane, takie jak nazwa pliku, folder, typ dokumentu (część, zespół itp.) itp. Określ, czy jest to instancja, powtórzenie, symetria.
Podsumowując, chciałbym mieć możliwość wyboru komponentu, wykonania operacji, wybrania następnego, wykonania operacji itp
O ile dobrze pamiętam, kiedy skanuje menedżer funkcji, wyświetla "oznaczenia" pierwszego poziomu (zwykle uważa, że powtórzenie jest elementem drzewa, jeśli dobrze pamiętam), więc możemy po prostu wykluczyć z przetwarzania to, co zaczyna się od powtórzenia, lub nawet zatrzymać przetwarzanie, gdy tylko natkniemy się na ograniczenia, ponieważ i tak powtórzenia są w pod.
Aby wiedzieć, czy jest to drugie wystąpienie, wydaje mi się, że wskazuje również liczbę wystąpienia, więc po prostu zastosuj leczenie w tym czasie.
Tak, w przypadku braku właściwości lub metody, myślałem, że zrobię to dla wystąpień.
Irytujące jest to, że wymienia (krzyżuje) komponenty w kolejności dodawania w zespole (lub nie, ponieważ niektóre instancje () nie są nawet numerowane w kolejności), a nie w tej samej kolejności pojawiania się, co w drzewie. Czy wiesz, czy istnieje z góry wyznaczony sposób wyboru kolejności, w jakiej należy przechodzić przez komponenty (kolejność w drzewie, kolejność alfabetyczna itp.)? Mogłoby mi to oszczędzić pętli analizowania ciągów lub reklasyfikacji.