Makro SolidWorks 2014 i 2015

Witam

Na niektórych stacjach roboczych zainstalowany jest SolidWorks 2014, a na innych SolidWorks 2015. Podczas uruchamiania makra w SolidWorks 2015 brakowało odniesień do VBA. Dodałem je więc, a następnie zapisałem makro. Teraz, gdy wprowadzamy makro w 2014 roku, brakuje w nim odniesień!

Mowa oczywiście o tym oknie: http://www.cpearson.com/images/MissingRef.png

Ktoś ma pomysł?

Witam

Próbowałem użyć makra z SW2016 i nie mam żadnych problemów z obsługą.

Czego brakuje jako odniesienie?

1 polubienie

Witam

Moje makra działają dobrze w 2014 i 2015 roku, ale są zainstalowane na tym samym komputerze...

Gdzie są twoje makra? Na zwykłym serwerze czy na komputerach PC? Czy istnieje automatyczna kopia zapasowa (lub synchronizacja)?

Czy komputery mają te same wersje systemu Windows?

Staram się przyjrzeć bardziej szczegółowo, gdy mam trochę więcej czasu.

@ +

1 polubienie

Oto dwa makra, o których mowa na PC.

Makro działało w 2014 roku, a gdy chciałem je uruchomić w 2015 roku, pojawił się błąd. Dodałem brakujące odniesienie (SolidWorks ... Biblioteka 201X chyba), a w 2014 roku już nie działa!

enregistrer-sous.zip
1 polubienie

Witam

W domu wszystko działa. Próbowałem następujących scenariuszy:

zapis pod z SW2014 => OK

zapis pod z SW2015 => OK

save-as2015 z SW2014 => OK

save-as2015 z SW2015 => OK

W załączeniu znajdują się referencje, które mam pod vba z SW2015

sw2015.jpg
2 polubienia

A w ramach SW2014...

Edycja: Nie masz włączonych wielu odniesień specyficznych dla solidworks... Pamiętam, jak pewnego dnia chodziłem i aktywowałem wszystko, co wydawało mi się przydatne.

Może nie jest to zbyt "profesjonalne", ale wydawało mi się logiczne. Może możesz spróbować?

sw2014.jpg
2 polubienia

Zastanawiam się, czy może to wynikać z konfiguracji stacji roboczych, z tego, że makro nie działa.