Stworzyłem makro pozwalające mi sukcesywnie uruchamiać badanie statystyczne mojego montażu poprzez zmianę punktu przyłożenia siły. Izoluję wynikowe przemieszczenie (URES) w zmiennej Variant za pomocą funkcji: GetDisplacementForEntities (patrz link: http://help.solidworks.com/2014/English/api/swsimulationapi/SolidWorks.Interop.cosworks~SolidWorks.Interop.cosworks.ICWResults~GetDisplacementForEntities.html).
Następnie chcę zapisać ten wynik przed uruchomieniem mojej nowej symulacji. Jednak inne funkcje tworzenia kopii zapasowych API Solidworks wydają się dotyczyć plików złożeń, części lub rysunków (patrz funkcje save3 i saveas).
Dziękuję za odpowiedzi, nawet jeśli na razie nie rozwiąże to mojego problemu. Raport jest zbyt ogólny, ponieważ chcę automatycznie odizolować przemieszczenie URES.
Wydaje mi się, że mój obecny kod radzi sobie najtrudniej, ponieważ izoluje ruch URES i zapas w zmiennej, pytanie brzmi: czy można zapisać zawartość zmiennej obiektowej?
Dziękuję .PL za odpowiedź, problem pozostaje taki sam, funkcja drukowania akceptuje tylko zmienne, takie jak montaż, część lub rysunek lub chcę zapisać tylko wynik symulacji...