Cze wszystkim
W Opcji Systemowej, frameworku Właściwości Dokumentu często gubię swoje patrametry, zwłaszcza Jednostki, więc gdy wykonuję bezpośrednie pomiary w przypadku kontroli w zespole, często zdarza się, że dla grubości blachy 1,5mm SLDW daje mi 2mm, parametry właściwości nie zostały zachowane, denerwujące i strata czasu.
Cóż, mam wersję z 2011 roku, ok, ale 2011 i tak nie jest epoką kamienia łupanego.
Do czytania Cię, gdy masz 1 mn
Z góry dziękuję
YB
1 polubienie
Zwykle w wersji 2011, nowszej i wcześniejszej, jeśli zapisujesz szablony dokumentów (prtdot, asmdot, drwdot) i używasz tylko ich, nie ma powodu, aby się zgubiły.
Jednak istniejące pliki nie są już powiązane z modelem po zapisaniu. Tak więc "stare" pliki zachowają swoje oryginalne ustawienia (zwłaszcza jednostki).
Kolejny punkt, czy wypełniłeś link do swoich szablonów (Narzędzia/Opcje/Lokalizacja pliku/Szablony dokumentów?
I w ten sam sposób, czy wypełniłeś domyślne szablony (Narzędzia/Opcje/Szablony domyślne)?
Ostatni punkt, w zespole, wydaje mi się, że jednostki używane do mierzenia części są jednostkami zespołu, a nie części! Więc jeśli twój asmdot nie ma odpowiednich jednostek, możesz mieć tego rodzaju niedogodności.
3 polubienia
Dziękuję Benoit
Rzeczywiście, wierzę, że pochodzi to ode mnie, patrzę i widzę, jak to naprawić i informować was na bieżąco
YB
Nie martwię się wam! :)
Ale jest kilka punktów do sprawdzenia, a niektóre nie są oczywiste.
Powodzenia.