Witam
Czy ktoś ma sztuczkę, aby zaktualizować widok rysunku na podstawie rodziny pomieszczeń?
Witam
Czy ktoś ma sztuczkę, aby zaktualizować widok rysunku na podstawie rodziny pomieszczeń?
Cad?
W posłowiu do PE znalazł się "widok z tabeli" PRT,
Aby stylizować plan malowania? (strona A, strona B itd...)
Jak więc zaktualizować w MEP "ten obraz" PRT Excel?
Cześć, jestem w trakcie rysowania plików opartych na rodzinie części, ale nie bardzo rozumiem, o co pytasz.
Czy chcesz, aby widok był połączony z Twoją konfiguracją? Jeśli tak, wybierasz swój widok, w PropertyManager widoku schodzisz w dół i klikasz na "Inne właściwości... " i zaznaczasz "Użyj konfiguracji używanego modelu lub ostatnio zapisanej".
Dsl, przeformułowuję swoje pytanie.
Czy możliwa jest aktualizacja rodziny pomieszczeń z MEP (na przykład magicznego BP)?
W rzeczywistości mam widok przekroju, którego przekrój zmienia się w zależności od wartości rodziny części, a także mam adnotacje związane z właściwościami, które zwracają wartości wymiarów.
Edit: Nie mam problemu z wizją ani układami, tylko PB aktualizacji między rodziną pokoju a MEP bez otwierania pokoju. Wszystko inne następuje później, ale muszę otworzyć swój pokój i zrobić zapis, aby zaktualizować wymiary 3D.
Utwórz geometrię płaszczyzny (ukryj), w której 3D,
w swoim 3D, kontrolowałeś go albo za pomocą Excela, albo za pomocą ograniczenia itp....
A w swoim MEP, w swoim widoku matki, szkicujesz linię dołączoną do swojego widoku matki,
i wymusiłeś jego "zbieżność" z planem (zaznaczając go w drzewie tworzenia),
Następnie wybierasz tę linię i aktywujesz "widok przekroju"
Powinno to wyglądać tak, jeśli nie powiem, że to nie pomyłka.
Niech strona osbcur będzie z wami!
Brak rozwiązań?
Krótko mówiąc, jest to po prostu aktualizacja widoku na płaszczyźnie zgodnie z wartościami pliku Excela (rodziny części) bez otwierania części.
Moja powyższa odpowiedź nie odpowiadała temu, co chciałeś zrobić?
Ale twoja rodzina pokojowa jest w twoim pokoju, więc musisz go otworzyć, prawda?
Ale zwykle, jeśli twoja rodzina części działa na twoim 3D, nie widzę powodu, dla którego nie miałaby zaktualizować twojego M.e.P. Czy widok został połączony z obrazem 3D? Czy Twoje wymiary są importowane z 3D?
Witam
Przede wszystkim dziękuję za odpowiedzi.
olivier42, nie, wszystko jest już zrobione, brakuje tylko zrobić tę aktualizację bez otwierania 3D.
Roub25, rzeczywiście wszystko jest ze sobą powiązane (część rodziny części-M.E.P.), ale chcę uniknąć niezamierzonych modyfikacji 3D.
Ale nic nie blokuje, po prostu musisz zapisać zmiany w rodzinie pomieszczeń, zapisać ponownie w pokoju, aby zaktualizować 3D, a następnie zapisać MEP. Chciałbym tylko uprościć proces, ale poza tym to nie ma znaczenia, działa .
Edit: Roub25, Moja część jest powiązana z plikiem Excela (arkusz kalkulacyjny --> rodzina części), można ją otworzyć bez 3D.
Cóż, suszę się, przepraszam ^^.
Ale kiedy chcesz zapisać M.E.P. Soprogramowanie prosi o zapisanie powiązanego 3D, więc te 2 kroki w jednym, prawda?
Niestety nie masz wyboru.
Rodzina części jest połączona z 3D (nawet z zewnętrznym plikiem Excel), a MEP jest tylko widokiem części 3D.
Z pewnością istnieje możliwość zrobienia małego makra, aby zautomatyzować otwieranie aktualizacji i nagrywanie...