Cze wszystkim
Chcę zaktualizować wersje Solidworks z wersji 2016 do 2018!
Czy masz jakieś rekomendacje, które możesz mi dać? Oprócz aktualizacji eDrawings do 2018 roku.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia.
Cze wszystkim
Chcę zaktualizować wersje Solidworks z wersji 2016 do 2018!
Czy masz jakieś rekomendacje, które możesz mi dać? Oprócz aktualizacji eDrawings do 2018 roku.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia.
Witam
Radzę poczekać trochę dłużej, ponieważ SP4 powinien zostać wydany normalnie pod koniec miesiąca... Pozwoli to uniknąć ponownego uruchamiania.
Witam, zrób kopię zapasową swoich reguł i ustawień, ikon na paskach narzędzi, skrótów itp. itd..
To są pliki SLDREG.
W przeciwnym razie skończysz z podstawowymi zasadami oprogramowania, które nie są tymi, do których jesteś przyzwyczajony. Można również zapisać wszystkie modele części, w tym mapy bazowe. Pamiętaj również, aby zapamiętać ścieżki do swoich modeli, ponieważ w przeciwnym razie znalezienie ich może być wyzwaniem, jeśli ktoś nie korzystał ze standardowych ścieżek programowych.
Pozdrowienia
Aby Zozo_mp wykonać, wykonaj kopię zapasową: start/solidworks/utilities/wizard, aby skopiować ustawienia (nazwa mogła się nieznacznie zmienić w zależności od wersji).
Potwierdza ona od razu wszystko to, o czym wspomnieli wcześniej moi wybitni koledzy.
Aby umieścić z powrotem na miejscu, te same narzędzia.
Z drugiej strony, jeśli twoje modele zostały zapisane w domyślnym katalogu oprogramowania, będziesz musiał je pobrać i umieścić w łatwiej dostępnym katalogu, w innym miejscu niż na dysku systemowym.
Dobrą rzeczą w 2018 roku jest to, że Dassault w końcu zdecydował się stworzyć specjalne okno do zarządzania ścieżkami, dzięki czemu łatwiej jest dostrzec chwiejne ścieżki, które wskazują na starszą wersję.
Witam Państwa,
Chciałbym podziękować za reakcję. Poczekamy jeszcze trochę , więc wydaje mi się, że jest bezpieczniej :)
Pozdrowienia.
Ponieważ najwyraźniej się nie spieszysz, równie dobrze możesz poczekać na SP5, który zostanie wydany w październiku/listopadzie (a więc może poczekać na wakacje pod koniec roku, w zależności od liczby maszyn do przetworzenia).