Aktualizacja Solidworks 2016 Pro + LICENCJA

Chciałbym mieć jasną procedurę aktualizacji z solidworks 2012 do 2016 pro, wiedząc, że utknąłem na etapie "pobierz i zainstaluj".

Pojawia się błąd informujący mnie, że poprzednia wersja została zainstalowana z obrazu  administracyjnego i że będę musiał usunąć wszystkie komponenty, aby kontynuować instalację .

Nie chcąc palić licencji, zwracam się do Ciebie!!

Pozdrowienia

erreur.png

Witam

W najgorszym przypadku radziłbym zwolnić licencję (licencje) na stacji roboczej, a następnie całkowicie odinstalować 2012 i zainstalować 2016. Przynajmniej miałbyś czystą wersję

Aby uzyskać licencję, musisz przejść do małego znaku zapytania w prawym górnym rogu, kliknąć "przeniesienie licencji" i postępować zgodnie z procedurą. Z drugiej strony potrzebujesz dostępu do internetu na komputerze, inaczej to gówno

2 polubienia

Już:

Czy korzystasz z licencji stałej czy pływającej?

1 polubienie

Dziękuję, ale chciałbym tylko  zrobić aktualizację! Jestem technikiem i nie zamierzam bawić się licencjami użytkowników, po prostu chcę działającej metody aktualizacji solidworks w 2016 roku.

Mam stałe licencje dedykowane dla każdego użytkownika.

Witam

Z doświadczenia wynika, że lepiej jest odinstalować i ponownie zainstalować wszystko czysto, zwłaszcza gdy dzielą je 4 wersje.

Wiedząc, że jeśli wszystkie osobiste konfiguracje są w sieci, nie stanowi to problemu.

W najgorszym przypadku, ponieważ pierwsza instalacja została wykonana w obrazie administratora, po prostu musisz zrobić to samo ponownie w 2016 roku, więc zainstaluj w obrazie administratora, ale znacznie bardziej comlpex do zarządzania.

@+

2 polubienia

Jestem też prostym technikiem @david.michel-ext.
Z doświadczenia wiem, że moje służby informacyjne nigdy nie były w stanie poprawnie zainstalować Solidworks (oprogramowania, którego nie znają i nie chcą znać). I ogólnie rzecz biorąc, jeśli próbuję zrobić aktualizację i już się zawiesza na tym poziomie ... Nie śmiem sobie wyobrazić późniejszego użytkowania.

Dlatego wolę odinstalować i ponownie zainstalować. Przynajmniej to będzie czyste, Solidworks będzie miejscem, do którego można się udać, aby uzyskać swoje fragmenty programów, nic nie będzie leżeć w pobliżu, itp itp.

4 polubienia

Jeśli instalujesz model 2016, dlaczego nie poprosić o pomoc infolinię dealera?

W przeciwnym razie, jak powiedzieli inni, przenieś licencję (pozwoli to uniknąć jej odebrania w przypadku złej obsługi) 2012 r.

Wykonaj nową instalację 2016, a nie aktualizację 2012-2016.

Musisz sprawdzić, czy nowa instalacja 2016 nie wskazuje ustawień 2012. (Nadal jest to dla mnie tajemnica sw!)

Witam

Przed odinstalowaniem radzę skorzystać z narzędzia SolidWorks (pomoc w skopiowaniu ustawień)
, aby zapisać wszystkie ustawienia dla każdej stacji roboczej i każdego użytkownika.

Po zainstalowaniu SW2016 użyj tego samego narzędzia, aby przywrócić ustawienia.

Oszczędza to skróty klawiaturowe, dostosowania menu, opcje systemowe, układ paska narzędzi i 2 lub 3 dodatkowe sztuczki.

Niezły wypad

1 polubienie

Witam

Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, ale wracając do poprzedniej wiadomości, unikaj eksportowania konfiguracji 2012, aby zastosować ją do wersji 2016

Nie wiem, czy są z tym jakieś problemy, ale często, gdy masz błąd, jedną z pierwszych rzeczy do zrobienia jest zresetowanie ustawień domyślnych (kto nie zna słynnego manipa w rejestrze, zmień nazwę folderu Solidworks w HKCURRENT_USER\software\Solidworks\?)

W przeciwnym razie, podobnie jak inni, powiedziałbym, że odinstalowany kompletny (załączyłem dokument dostarczony przez infolinię do całkowitego odinstalowania)

desinstallation_complete.docx

Witam

Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, ale wracając do poprzedniej wiadomości, unikaj eksportowania konfiguracji 2012, aby zastosować ją do wersji 2016

Nie wiem, czy są z tym jakieś problemy, ale często, gdy masz błąd, jedną z pierwszych rzeczy do zrobienia jest zresetowanie ustawień domyślnych (kto nie zna słynnego manipa w rejestrze, zmień nazwę folderu Solidworks w HKCURRENT_USER\software\Solidworks\?)

W przeciwnym razie, podobnie jak inni, powiedziałbym, że odinstalowany kompletny (załączyłem dokument dostarczony przez infolinię do całkowitego odinstalowania)

A do instalacji:

http://www.lynkoa.com/sites/default/files/guide_du_concepteur_-_edition_3_2016_instal.pdf_2.pdf

desinstallation_complete.docx