MarkFoldLines nic nie robi

Witam 

Obecnie wypróbowuję różne narzędzia dostępne w "MyCADtools 2016" i okazuje się, że nie mogę uruchomić "MarkFoldLines", który normalnie pozwala zaznaczyć linie gięcia poprzez wykonanie małego nacięcia w blasze.

Kiedy uruchamiam MarkFoldLines, wybieram zagięcia i blok do wycięcia, ustawia część w stanie rozwiniętym, ale nie są wykonywane żadne cięcia.

Próbowałem ze wszystkimi dostępnymi blokami szkicu, a nawet za pomocą bloku, który zrobiłem.

Czy ktoś kiedykolwiek miał taki problem?

Z góry dziękuję

pb_markfoldlines.jpg

Witam

Czy oprogramowanie SolidWorks z najnowszym dodatkiem SP4.0 jest dostępne, a narzędzia MyCADtools z najnowszą wersją v2016-16-05?

Oczywiście, jeśli tak nie jest, konieczna jest mała aktualizacja, która może rozwiązać problem :)

1 polubienie

Właśnie zrobiłem test, dla mnie jest tak samo.

Z drugiej strony, w drzewie, jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na funkcję znacznika warstwy i wykonasz tam "konfiguruj funkcję", możesz odznaczyć funkcję dla stanu rozwiniętego

Zobacz załączony obraz

marquage_plis.png
2 polubienia

Z drugiej strony właśnie testowałem na części bez konfiguracji i tam wszystko działa ;)

1 polubienie

Po kilku testach zdałem sobie sprawę, że czasami to działa, a czasami nie, bez wyraźnego powodu.

Aplikacja prawdopodobnie jest błędna, jestem w Sp3, postaram się przełączyć na sp4 i zobaczę, czy to rozwiąże problem.

Dziękuję za odpowiedzi!

1 polubienie