Ukrywanie niepotrzebnych wymiarów w części 3D

Witam

Utworzyłem dodanie z parametryzowanymi wymiarami. Chciałbym teraz móc po prostu ukryć wymiary, których nie używam do kierowania moim kształtem, aby rysunek był bardziej czytelny.

Mogę patrzeć, ale w najlepszym razie sprawiam, że wszystko znika... I nie ma sposobu, aby po prostu wybrać niechciany wymiar i go "ukryć".

Na obrazie wymiary przekreślenia są tymi, które mają być ukryte.

Jakiś pomysł? Dziękuję.

Witam

Są dwa sposoby, ale 2 jest konieczne, aby wymiary ukryte za 1 były widoczne.

1: Po prostu kliknij cytat prawym przyciskiem myszy, a następnie "Ukryj".

2: i/lub kliknąć prawym przyciskiem myszy w FeatureManager > Pokaż/Ukryj obiekty drzewa > Pokaż adnotacje. Widoczność cytatów będzie wtedy można zarządzać z poziomu drzewa.

1 polubienie

Witam

Chciałem przetestować w SW2019, ale nie mam żadnych ocen wyświetlanych w drzewie, pomysłu lub wersji 2020+?

Z góry dziękuję

Dziękuję za odpowiedź,

Zadziałało z metodą 2.

Z drugiej strony 1 Nie mam tej opcji, gdy klikam w prawo na moją ocenę... dziwny.

W każdym razie dziękujemy! 

@FUZ3D

montrerannotations.png
1 polubienie

I ba, przychodzę z metodą 1, ale nie z metodą 2 hihihihi, to prawda, że "pokazanie" tego jest trochę wyjątkowe.

Nie, moja opcja to rzeczywiście "pokazanie", a także "pokazanie wymiarów funkcji", ale nie mam tego rozwiniętego pod widokiem.

@FUZ3D

Twoje drzewo jest prawdopodobnie w "płaskim widoku". Musi być wyświetlany normalnie (wyświetlanie hierarchiczne), aby zobaczyć wymiary:

Kliknij prawym przyciskiem myszy > główny widok drzewa > odznacz "Widok płaski drzewa".

decocheraffichageaplat.png
1 polubienie

@Sylk nadal nie żałuję, jestem już na płaskim widoku.

On tylko dodaje "Strefa Nut", szkoda, że to będzie na następny raz ;)

Dzięki za próbę.

Tak samo jestem w płaskim widoku, ale też nie widzę swoich wymiarów na drzewie.

Dziękuję

Witaj @FUZ3D , @jnoel 

Musiałem się źle wyrazić, nie wolno ci być na płaskim wyświetlaczu. Więc opcja musi być odznaczona.

Jak widać na moim ostatnim obrazku, sprawdzana opcja cudzysłowów się nie pojawia.

Dziękuję za odpowiedź, ale mam możliwość odznaczenia

i nie ma żebra w moim drzewie na to wszystko...

Wtf? A jednak powiedziałeś, że to zadziałało z metodą 2 ???

Tak, udało mi się, ale w rzeczywistości zrobiłem tak: "Edytuj widok adnotacji"

Następnie wybrałem kursy, które chciałem zachować w widocznym miejscu i moja wiara działała w ten sposób.

Po tym, jak chciałbym, aby metoda 1 zadziałała, wydaje mi się bardziej logiczne, aby zrobić to, co mi powiedziałeś, ale hej ...

Cóż, teraz nie wiem, co ci powiedzieć... Wypróbowałem wszystkie możliwe opcje, moje cytaty są nadal widoczne w drzewie. Tylko płaski wyświetlacz sprawia, że znikają.

Jaka jest Twoja wersja i sp oprogramowania?

Jestem w wersji z 2021 roku.

Nie, na razie to nic wielkiego, robię tę metodę, która wydaje mi się odpowiadać i może kiedyś rozwiązanie przyjdzie samo :) 

Dzięki Tobie w każdym razie