Czy ktoś ma niestandardowe materiały w języku francuskim, które uzupełniałyby domyślne materiały SolidWorks. Brakuje wielu rzeczy, takich jak Alpax, ... które są jednak w bardzo powszechnym użyciu. można je znaleźć w sieci w wersji amerykańskiej, ale nic zgodnie z normami ISO.
Można sobie wyobrazić plik, który społeczność Lynkoa wypełniłaby, aby mieć bardziej dopracowany standard.
+1 za utworzenie tej biblioteki. Byłyby też inne elementy do zaproponowania (plany podstawowe, modele części, złożenia, konfiguracja na narzędziach,...)
Z drugiej strony... Możemy szybko stanąć w obliczu problemu z wersją oprogramowania. Czy nie jest tak już w przypadku biblioteki materiałów? Nie?
Jakiś czas temu wpadłem na ten pomysł, który wydawał się zjednoczyć wielu ludzi, ale potem nic nie zostało zrobione. Myślę, że kiedy ludzie wracają do swojego codziennego życia, szybko zapominają, czy nie ma kogoś, kto mógłby ponownie uruchomić i "napędzić" projekt. Osobiście miałem pomysł, ale nie miałem czasu, aby poświęcić się mu zbyt mocno. Mam też inny problem: jako nauczyciel pracuję tylko z licencjami studenckimi, które mogą sprawić problemy przyszłym użytkownikom mojej pracy, jeśli są wykorzystywane do celów przemysłowych.
Myślę, że jeśli to Was zainspiruje, możecie ożywić dusze dobrej woli i spróbować uporządkować tę bibliotekę materiałów, która zasługuje na to, by istnieć.