Najlepsza odpowiedź

Witam
Zauważyłem, że kilkakrotnie zauważyłem, że osoby zadające pytania przypisują sobie najlepszą odpowiedź, podczas gdy użytkownicy forum, co prawda, nie zawsze mogą znaleźć najlepszą odpowiedź, ale szukali i niewątpliwie pomogli wnioskodawcy w postępie w jego praktyce, a tym samym w rozwiązaniu jego problemu.
Myślę, że byłoby co najmniej uprzejmie być wdzięcznym za czas, który poświęcili na szukanie lub przekazywanie swojej wiedzy, i że z przyjemnością pomagają Panu/Pani, udzielając im najlepszej odpowiedzi.
To zawsze przyjemność, nikt nie ma na tym nic do zyskania.

6 polubień

Witam
Całkowicie się z tobą zgadzam!
Z drugiej strony, trudność polega na tym, aby wiedzieć, komu przypisać tę " najlepszą odpowiedź ", gdy rozwiązanie nie zostało podane przez współtwórcę.
Może spróbujcie wspólnie znaleźć sztuczkę, aby przypisać tę " najlepszą odpowiedź ".
Fred

4 polubienia

Witaj @Le_Bidule ,

Całkowicie się z tobą zgadzam.
Kilka razy zdarzyło się, że sam rozwiązałem swój problem dzięki badaniom i sugestiom innych.
W tym przypadku postępuję w następujący sposób:

• 1 - Dziękuję wszystkim
  • 2 - Jako najlepszą odpowiedź wymieniam tę, która pozwoliła mi najbardziej ruszyć do przodu (nie zawsze jest to oczywiste...)
  • 3 - Wyjaśniam moje rozwiązanie na wypadek, gdyby inni mieli ten sam problem.

Dzięki temu wszyscy mogą iść do przodu.

7 polubień

Witam

Nie do końca się z tobą zgadzam:
Zapisanie " najlepszej odpowiedzi " pozwala na przypięcie jej pod pytaniem i tym samym oszczędza czas dla kolejnych w rozwiązywaniu swoich problemów.

W rezultacie, przypięcie odpowiedzi, która zawiera tylko część rozwiązania, gdy wyjaśnisz pełne rozwiązanie w późniejszym poście, polega na umieszczeniu ostatecznej odpowiedzi w tle.

7 polubień

Cze wszystkim

@coin37coin nie ma nic złego...
Zasadniczo, dla zamknięcia tematu, powinniśmy mieć możliwość zdefiniowania jednego lub więcej głównych współautorów pytania, a nie " Najlepsza odpowiedź " (a tym samym mieć pojęcie " Najlepsza mieszana odpowiedź kolegialna" i bardziej sprawiedliwie rozdzielić punkty), oraz
Podsumowując rozwiązanie problemu, nawet jeśli oznacza to umieszczenie linku do postów zawierających odpowiedzi...

Do zaproponowania jako ulepszenie forum. @Coralie jeśli nas czytasz...

3 polubienia

Polubienia służą do podziękowania. Najlepszą odpowiedzią musi być ta, która rozwiązała problem, nawet jeśli inni współtwórcy uczestniczyli w rozwiązaniu tematu, nie możemy podzielić się właściwą odpowiedzią, taka jest zasada wszystkich forów.
Więc tak, czasami możemy przypisać właściwą odpowiedź sobie, co nie przeszkadza nam podziękować różnym autorom w tym poście.

4 polubienia

Czy wszyscy zgadzają się na przypisanie najlepszej odpowiedzi do coin37coin?
Oznacza to, że można samodzielnie przypisać lepszą odpowiedź, jeśli ostateczne rozwiązanie jest wyjaśnione i może być użyte jako odniesienie.
:point_right: Uprzejmie informujemy, że głosowanie jest otwarte

2 polubienia

Bum, jestem w punkcie, w którym jestem już usatysfakcjonowany, gdy proszący podejmują wysiłek, aby przyjść i zobaczyć odpowiedzi zaproponowane przez społeczność.
Więc ci, którzy myślą o ogłoszeniu " Najlepszej Odpowiedzi ", nawet jeśli czasami jest to samogratulacje => Paf!! Upominki na przyjęcia, serpentyny i język teściowych. :gift:

5 polubień

Cze wszystkim

Rzeczywiście, kwestia " najlepszej odpowiedzi " jest dyskutowana; Pierwotnie ta najlepsza odpowiedź służy do szybszego wskazania rozwiązania problemu, tak aby każdy mógł je łatwiej znaleźć, a tym samym zamknąć temat.

Każdy z członków udzieli swojej pomocy w pytaniu, a sam autor stara się znaleźć rozwiązanie dzięki pomocy innych i generalnie jest to wspólna pomoc, która pozwala autorowi znaleźć odpowiedź. Tak więc autor może napisać " ostateczną " odpowiedź i przypisać sobie zasługi za nią jako najlepszą odpowiedź.

W tym przypadku zgadzam się, @a_eriaud chodzi o podziękowanie wszystkim członkom, którzy przyczynili się do rozwoju tematu i udzielenie szczegółowej odpowiedzi, aby pomóc społeczności.

Ograniczeniem jest po prostu to, aby nie nadużywać tego pojęcia samoatrybucji (ponieważ, jak na koniec roku, mamy podium najlepszych autorów i pojęcie najlepszej odpowiedzi jest brane pod uwagę). Odpowiedź musi być pełna i spójna (nie chodzi o to, by przypisać sobie którąś z własnych odpowiedzi)

Jeśli debata będzie się utrzymywać, możemy ponownie rozważyć tę samoatrybucję;
To od Ciebie zależy, czy ocenisz i zachowasz się fair play :blush:
Coralie

7 polubień

To powiedziawszy, wydaje mi się, że możliwa jest modyfikacja tej atrybucji a posteriori... Nie wiem, tylko " moderatorzy/członkowie Salonu " mają taką opcję... (Pewnie byłoby lepiej, gdyby tak było), ale i tutaj można skorzystać z losowego " Fair Play "...

@Maclane tak, tylko moderatorzy lub osoba, która zamieściła pytanie, mogą później zmodyfikować atrybucję.

2 polubienia

Dobry wieczór

Niezależnie od tego, czy macie rację, czy się mylicie, zgadzam się z wizjami każdego z was.

Dlatego rozwiązaniem , które pogodzi każdą z nich, może być jedynie dodanie ikony " Podziękowania ", lub " Przydatne " lub " Contrib ", w skrócie, niezależnie od nazwy, którą otrzymasz:
Oddziel " Rozwiązanie ", które syntetyzuje lub ustala rozwiązanie problemu,
" Uznanie ", które wyraża reakcję na wiadomość,
oraz, co nowe, " Wkład ", który podkreśla znaczenie odpowiedzi w procesie restrukturyzacji i uporządkowanej likwidacji. Przydałaby się gwiazdka, ponieważ nie ma jej w emotikonach Lubię to.

Podsumowując, konieczne jest:

• Zmień nazwę " Najlepsza odpowiedź " na " Rozwiązanie ".
  • Dodaj ikonę :dizzy: przydatności tematu, między Lubię to a Najlepsza odpowiedź, przepraszamy, Rozwiązanie,
  • Dodaj rozwijany przycisk oznaczony " Wkład: " (lub " Pomocny: ") nad "Rozwiązaniem " , który pojawia się pod oryginalnym pytaniem. Umożliwiłoby to grupowanie i wizualizację tylko tych wiadomości (przed dojściem do rozwiązania).
    Jako dodatkowy efekt uboczny umożliwia zatem ignorowanie nieistotnych lub rozpraszających wiadomości.
  • Dodaj ten licznik Podziękowania/Pomocne/Wkład do profilu,
  • Nagradzaj najbardziej odpowiednich,
  • Nagradzanie siebie za to, że czynię świat lepszym miejscem.

Pozdrowienia

(Edit: Właśnie przeczytałem @Silver_Surfer i widzę, że miał to samo... Okej, więc " Nagradzam SilverSurfer i mnie za uczynienie świata lepszym miejscem "

4 polubienia

Cze wszystkim

Pomysł @Sylk wydaje się być dobry!

Dodałbym dodanie filtra do rozmowy, aby zobaczyć tylko wiadomości ze wzmianką o przydatnych.
Pozwoliłoby to na ponowne przeczytanie rozmowy, aby uzyskać trochę więcej kontekstu niż tylko rozwiązanie, które czasami może być nieco zrozumiałe w wyjaśnieniu, ale bez przepisywania całej rozmowy.

albo, jak to jest w tej chwili w modzie, może sztuczna inteligencja może nam pomóc, oferując podsumowanie.

2 polubienia

Tak, taki jest cel

Ale rzeczywiście, w postaci filtra, w dodatku byłby idealny.

Ma to na celu dać wiele nadziei użytkownikom i ich pragnieniu uporządkowania odpowiedzi. Po pierwsze, wybór poprawnych odpowiedzi nie jest wrodzony każdemu...

Jednak myśląc o tym wszystkim, zastanawiam się, czy przypomnienie e-mailowe Visiativ o tym, jak ważny jest wybór najlepszej odpowiedzi, nie przyniesie efektu przeciwnego do zamierzonego. Z pamięci dociera w ciągu 2 dni od publikacji pytania.
Tyle tylko, że na to pytanie nie zawsze jest udzielana odpowiedź/w trakcie. Zastanawiam się więc, czy nie wywiera " presji " na nieregularnym pracowniku, który klika w ostatnią wiadomość bez zadawania kolejnych pytań.

Może bardziej odpowiednie byłoby wysłanie przypomnienia do użytkownika po czasie bezczynności w temacie?

4 polubienia

Witam
Dodam jeszcze, że jest pewne opóźnienie w podziękowaniu lub innych odpowiedziach od osoby zgłaszającej prośbę, to po prostu grzeczność...
@+.
AR.

Inna myśl:
W przypadku, gdy nie ma rozwiązania ==> dane oprogramowanie nie może spełnić pragnienia wnioskodawcy, ale kieruje do innej aplikacji ==> NAJLEPSZA ODPOWIEDŹ lub ROZWIĄZANIE + dzięki tym, którzy złamali swoje neurony

Inne wyjaśnienia:
W przypadku, gdy nikt w społeczności nie zna odpowiedzi. Wnioskodawca składa zgłoszenie do VISIATIV i transkrybuje odpowiedź na forum, dzięki czemu może przypisać najlepsze ROZWIĄZANIE + dzięki com + VISIATIV

2 polubienia

Niestety @Le_Bidule , wydaje mi się, że są to rozwiązania kompatybilne z osobami, które przychodzą regularnie i mają przywiązanie do forum

Dla pozostałych, którzy przyjeżdżają raz w roku (i znowu), może im się już wydawać, że otwierają tu bilet :slight_smile:

Rzeczywiście, idealnie byłoby, gdyby każdy pomyślał o podziękowaniu wszystkim i udzieleniu lepszych odpowiedzi. (Nawet jeśli jak na mój gust może szybko zamienić się w szkołę fanów :wink: ) Ale w rzeczywistości jestem zadowolony z " więcej działań następczych = odpowiedzi doprowadziły do rozwiązania w sposób "

5 polubień