Mam funkcje, które zniknęły z menu kontekstowego mojego zestawu.
Normalnie, aby utworzyć podzespół, wybieram kilka części, klikam prawym przyciskiem myszy na jedną z wybranych części i w menu kontekstowym wybieram tutaj Utwórz nowy podzespół.
Niestety, mam to:
Jak odzyskać wszystkie brakujące funkcje (korzystam z SW2011)?
Jeśli się nie mylę; Po wybraniu ich w ASM są one również podświetlane w drzewie i to stamtąd klikamy prawym przyciskiem myszy w drzewie, a następnie tworzymy podzespół.
Możesz spróbować, przechodząc do "Narzędzia / Dostosuj" i ostatnią zakładkę "dostosowywanie", a następnie "Przywróć ustawienia domyślne". Jeśli to nie wystarczy i masz kopię zapasową ustawień, możesz spróbować je przywrócić, w przeciwnym razie pachnie to naprawą oprogramowania.
Aby mieć dostęp do tej funkcji, musisz albo wybrać pojedynczy element, albo elementy muszą być bezpośrednio następujące po sobie w drzewie. W przeciwnym razie funkcja nie zostanie wyświetlona.
Cóż, jednak na załączonym obrazku mam 2 oddzielne, nienastępujące po sobie elementy w drzewie i mam funkcję, która pojawia się w menu kontekstowym ... Z drugiej strony, wszystkie muszą być na tym samym poziomie...