Witam, kiedy buduję szkic w SW 21-22, ciągle jestem zmuszony klikać "szkic", a następnie np. linię, następnie wymiarowanie "szkic", c, a następnie "szkic" okrąg itp
Chciałbym, podobnie jak w poprzednich wersjach, pozostać w podmenu szkicu tak długo, jak będzie to konieczne. Czy wykonałem zły ruch, który zmienił strukturę menu? Czy jest to "normalne" działanie tej wersji?
Z góry dziękuję, jeśli możesz mnie oświecić w tej kwestii.
Witam
Nie mam SW21+, ale jeśli zmieni się twoja karta szkicu, w końcu powinieneś dodać pasek zadań szkicu lub użyć pływającego paska, który osobiście wyświetlam za pomocą S z tym, czego używam najczęściej. (co pozwala uniknąć niepotrzebnych podróży, zwłaszcza na dużym ekranie), w przeciwnym razie jest menu kołowe.
Pozdrowienia
Dziękuję za dwa rozwiązania. Dodałem pasek zadań szkicu.
Tak wiele ewolucji od czasu, gdy zacząłem używać SW w 1998 roku!
Proszę.
To nie przeszkadza ci mieć problemu zgodnie z twoimi słowami. Ci, którzy są w 2021 roku lub dłużej, będą mogli to potwierdzić lub nie.
Witam
Jestem na SW 21 i nie mam tego problemu.
Kiedy tworzę szkic i przechodzę do menu szkicu, cokolwiek robię, zakreślam, wymiaruję linię itp. Pozostaje w szkicu podmenu.
Przeszukałem w moich opcjach, czy mam zaznaczone jakieś konkretne elementy, czy nie, aby spróbować odtworzyć Twój problem i nic nie znalazłem (nie mogę odtworzyć Twojego problemu).
Pozdrowienia
Dziękuję za Twoją wiadomość. W zeszłym roku byłem pod wersją 2020-2021 i nie miałem tego problemu. Ale udało mi się zrobić sztuczkę, która mi umknęła... Nie pamiętam, jak zachowuje się oprogramowanie zaraz po zainstalowaniu.
W Solidworks RX można wykonać ponowne uruchomienie z ustawieniami przywracania, tak jak po instalacji. Następne ponowne uruchomienie oprogramowania przywraca ustawienia.
Umożliwi to sprawdzenie, czy pochodzi to z Twoich ustawień, czy nie:
W przeciwnym razie, aby zrobić to w stary sposób:
Wielkie podziękowania za to rozwiązanie, które doskonale się sprawdza (w SW RX).
Dowód na to, że w pewnym momencie zrobiłem coś, czego nie powinno było być zrobione!
Albo błąd z poprzednią instalacją... Solidworks nie potrzebuje nas do popełniania błędów
Ps: pamiętaj, aby zweryfikować rozwiązanie. Dziękuję.
Kliknij prawym przyciskiem myszy - ostatnie zamówienie - też, wygodne, więc duży ekran, ale musi być lepszy...