Witam
Na moim rysunku, z moim widokiem rozstrzelonym, stwierdzam, że bąbelki nomenklatury są przesunięte (przykład w PJ).
Jakby SW nie widział części na swoim miejscu (przykład w PC: na różowo część wybrana z nomenklatury)
Mam niestandardową orientację widoku, rozstrzelona jest z zestawu z dedykowaną konfiguracją.
Zrestartowałem komputer, usunąłem/przerobiłem mój rozstrzelony, usunąłem/przerobiłem moją niestandardową orientację, bawiłem się skalami MEP..
Ten problem nie pojawia się w MEP bez pękania.
Masz pojęcie, skąd bierze się ten problem? Dziękuję.
bulle_mep.jpgbaie_mep.jpg
Witaj acheverreau,
Zdarza mi się to od czasu do czasu na obecnym sw 2020 sp4, dla mnie nie jest to spowodowane kartą graficzną.
Zatrzymuję sw i restartuję, wraca we właściwe miejsce...
Proszę bardzo.
@+.
AR
Witam
Sztuczka, która często sprawdza się w przypadku posłów do PE: przełącz dany widok na zacieniony obraz (ponieważ często rozwiązuje to problemy z wyświetlaniem widoku), a następnie przełącz go z powrotem na wyświetlanie linii zewnętrznej.
Wszystkie widoki "2D" SW są w rzeczywistości widokami 3D widzianymi z boku: to musi wyjaśniać, dlaczego ta sztuczka działa (wracamy do klasycznego wyświetlacza 3D SW).
Zobaczmy, czy to rozwiąże Twój problem
3 polubienia
@froussel (którego pozdrawiam mimochodem)
Używam tej samej sztuczki co ty, którą odkryłem przypadkiem.
W rzeczywistości, kiedy przełączam się z 2019 na 2021 rok, używam go częściej, nie wiedząc tak naprawdę, dlaczego zapotrzebowanie wzrosło.
Masz ten sam rodzaj sztuczki, gdy masz elastyczne podzespoły, które stają się sztywne bez Twojej wiedzy dlaczego, więc zmieniasz swój sub-ASM na sztywny, a następnie na elastyczny, aby ponownie stały się elastyczne.
To samo dotyczy niektórych dokumentów, które nagle deklarują status "w trakcie modyfikacji" w ASM, mimo że nie zostały naruszone.
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam, w domu SW2020 sp0 + GTX 1080 (sterownik studyjny 456.71) nie ma możliwości odtworzenia tego błędu.
Jest to trik, który systematycznie stosuję, gdy pojawia się problem z wyświetleniem elementu "kosmetycznego" na widoku lub rysunku.
Staram się pracować na widoku "głównym" (ogólnie rzecz biorąc, pracuję z widokami rzutowanymi z pierwszego widoku).