Witam
na załączonym obrazie mam tabelę właściwości w MEP.
Ale dla wybranej właściwości nie mogę już (nie) uzyskać listy rozwijanej w kolumnie "Wartość/Wyrażenie tekstowe".
Nie wiem, czy to już normalne. Nie wiem, czy nie powinna być rozwijana lista, czy powinna być taka, jak w przypadku części 3D.
w części 3D działa poprawnie.
Czy możesz mi powiedzieć, czy to ma sens, a jeśli nie, jak to rozwiązać.
Dziękuję
liste_deroulante_mep.png
Witam
Tak, rzeczywiście powinna istnieć lista rozwijana. Ale widzę strzałkę po prawej stronie pudełka! Czy kliknąłeś na to?
liste_deroulante_mep.png
1 polubienie
Tak, kliknąłem na to.
tak jak w pliku 3D mam tam listę rozwijaną , ale nie przewija się ona w pliku MEP
1 polubienie
A na innych posesjach ma to miejsce . W przeciwnym razie nadal istnieje rozwiązanie, aby otworzyć kolejnego posła do PE i sprawdzić, czy odbędą się one w tym miejscu. Jeśli tak, możesz zaznaczyć je wszystkie i skopiować do innego posła.
W rzeczywistości wszystko zależy od konfigurowalnych ustawień w MEP. U nas to się nie zdarza. Wszystkie niestandardowe właściwości znajdują się w pokoju.
1 polubienie
Nie ma to miejsca w żadnym posłowi do Parlamentu Europejskiego.
Ale nie wiem, czy był tam wcześniej.
Na przykład w przypadku części, jeśli usuniemy plik właściwości z folderu lang/french, nie będziemy już mieć listy rozwijanej. ale nie wiem, czy istnieje identyczny plik dla posłów do PE.
Jeśli usuniesz ten plik, będzie on miał zastosowanie do wszystkich Twoich planów. Ponieważ znajduje się w pliku źródłowym SolidWorks. A dla mapy bazowej zwykle tworzymy właściwości wraz z ich linkami podczas tworzenia mapy bazowej.
Czy nie tylko w plikach części znajdują się właściwości niestandardowe?
Na rysunku nie ma żadnych informacji, prawda?