MEP - Tabela Części Spawanych - Pusta Kolumna Długości!

Witam

Jestem pod sw2014. W tabelach moich części spawanych nie są wyświetlane długości profili.

Myślę, że coś zrobiłem źle, ale co?

Oto 2 wyraźne zrzuty ekranu (zamiast długiego przemówienia...) . Jeśli ustawienia wyświetlania forum ukrywają część obrazu: "kliknij prawym przyciskiem myszy -> pokaż w nowej karcie/oknie", aby zobaczyć cały obraz.

W moim mep jest puste (pole długości nie zostało automatycznie uzupełnione):(Nie udało mi się również usunąć pola opisu, którego nie używam)

A w moim pokoju też jest pusty, mimo że dane istnieją (okno "właściwości listy spawanych części)a .Nie rozumiem pomimo wielu wizji czytania i samouczka :-( .

Dzięki za pomoc :-)

Tutaj znajduje się również plik zip z plikami części i profilem osobistym (w domu jest on przechowywany w C:\Program Files\ SolidWorks Corp\ SolidWorks\ lang\ French\ weldment profiles\ iso\ rura kwadratowa\)

piece_et_profil_perso.rar

Witam, pierwotnie lista spawanych części jest niepoprawnie skonfigurowana. Kliknij kolumnę Length (Długość) i w samym menedżerze wybierz Length. Zapisz tabelę, aby nie było to konieczne. 

2 polubienia

Jak mówi Yves

Obraz ilustrujący jego słowa =)

liste.png
1 polubienie

Âh tak, to działa, dziękuję Yves.T

Arf Zmagałem się z tym od 10 rano dziś rano ^_^.

No to idzie dalej (dzięki Waszej pomocy), ale nadal mam problem. Ciała mojej nomenklatury są "pomieszane/pomieszane" :-( .

obraz, a nie długa mowa:

Mam jeden z dźwigarów, który jest ponumerowany "2", podczas gdy powinno być "3". 

A na mojej tylnej "częściowej" poprzeczce w 3 kawałkach (jedna duża, 2 małe na końcach) wszystkie moje kawałki mają ten sam numer (2), podczas gdy częściowy istnieje w nomenklaturze jako liczba "4" o_O .

Lista przepływu wydaje się być w porządku.

Co zrobiłem źle?

Jeszcze raz dziękuję

ok dobrze rozwiązałem mój problem "pomieszanych" części. Wynikało to po prostu z faktu, że niektóre strzały nie były przymocowane do właściwej krawędzi...

Potrzeba rozwiązania ;-)

1 polubienie

Witam

Pamiętaj tylko, aby zweryfikować Yves.T jako najlepszą odpowiedź, aby pomógł Ci rozwiązać Twój problem, abyś mógł tylko kliknąć link na dole jego odpowiedzi ^_^

1 polubienie

Tak, właśnie to zrobiłem ;-)

Jestem starą szkołą forów, więc nie radzę sobie dobrze z "+1" i wszystkimi tego typu rzeczami ^_^.

Nawiasem mówiąc, nadal nie opanowałem dobrze nomenklatury (są rzeczy, które nie dały mi rady w szczególności, łatwe ustawienie kolumn tabeli tak, aby nazwa profilu osobistego, która odpowiada każdej części, pojawiała się w kolumnie opisu). A jaki ktoś miałby dobry samouczek (nawet trochę długi lub w języku angielskim), który mogę od czasu do czasu obejrzeć? Obejrzałem już kilka z nich, ale były one bardzo zwięzłe i nie wszystko zintegrowałem.

Jeszcze raz dziękuję :-)

1 polubienie

Dobry wieczór

Postaram się zrobić tutorial na ten temat w weekend :)

Pozdrowienia

1 polubienie