Jestem pod sw2014. W tabelach moich części spawanych nie są wyświetlane długości profili.
Myślę, że coś zrobiłem źle, ale co?
Oto 2 wyraźne zrzuty ekranu (zamiast długiego przemówienia...) . Jeśli ustawienia wyświetlania forum ukrywają część obrazu: "kliknij prawym przyciskiem myszy -> pokaż w nowej karcie/oknie", aby zobaczyć cały obraz.
W moim mep jest puste (pole długości nie zostało automatycznie uzupełnione):(Nie udało mi się również usunąć pola opisu, którego nie używam)
A w moim pokoju też jest pusty, mimo że dane istnieją (okno "właściwości listy spawanych części)a .Nie rozumiem pomimo wielu wizji czytania i samouczka :-( .
Dzięki za pomoc :-)
Tutaj znajduje się również plik zip z plikami części i profilem osobistym (w domu jest on przechowywany w C:\Program Files\ SolidWorks Corp\ SolidWorks\ lang\ French\ weldment profiles\ iso\ rura kwadratowa\)
Witam, pierwotnie lista spawanych części jest niepoprawnie skonfigurowana. Kliknij kolumnę Length (Długość) i w samym menedżerze wybierz Length. Zapisz tabelę, aby nie było to konieczne.
No to idzie dalej (dzięki Waszej pomocy), ale nadal mam problem. Ciała mojej nomenklatury są "pomieszane/pomieszane" :-( .
obraz, a nie długa mowa:
Mam jeden z dźwigarów, który jest ponumerowany "2", podczas gdy powinno być "3".
A na mojej tylnej "częściowej" poprzeczce w 3 kawałkach (jedna duża, 2 małe na końcach) wszystkie moje kawałki mają ten sam numer (2), podczas gdy częściowy istnieje w nomenklaturze jako liczba "4" o_O .
ok dobrze rozwiązałem mój problem "pomieszanych" części. Wynikało to po prostu z faktu, że niektóre strzały nie były przymocowane do właściwej krawędzi...
Pamiętaj tylko, aby zweryfikować Yves.T jako najlepszą odpowiedź, aby pomógł Ci rozwiązać Twój problem, abyś mógł tylko kliknąć link na dole jego odpowiedzi ^_^
Jestem starą szkołą forów, więc nie radzę sobie dobrze z "+1" i wszystkimi tego typu rzeczami ^_^.
Nawiasem mówiąc, nadal nie opanowałem dobrze nomenklatury (są rzeczy, które nie dały mi rady w szczególności, łatwe ustawienie kolumn tabeli tak, aby nazwa profilu osobistego, która odpowiada każdej części, pojawiała się w kolumnie opisu). A jaki ktoś miałby dobry samouczek (nawet trochę długi lub w języku angielskim), który mogę od czasu do czasu obejrzeć? Obejrzałem już kilka z nich, ale były one bardzo zwięzłe i nie wszystko zintegrowałem.