Moje żebra poruszają się anarchicznie

Witam

Błagam Cię (przy założeniu, że wszystkie rzeczy są równe^^) powiedz mi, że istnieje sposób na zamrożenie wymiarów lub przynajmniej zapobieżenie ich przesuwaniu się za każdym razem, gdy są zmieniane, proszę?
Próbowałem już odznaczyć opcję: "Zmniejsz odstępy w przypadku usunięcia lub modyfikacji wymiarów... " w Opcjach systemu/Rysunku.
 Próbowałem też odznaczyć ocenę smart, ale bez powodzenia.

Czy jest to kwestia namagnesowania?

Dziękuję za cenną pomoc i życzę miłego dnia.

Czy twoje boki są w 3D czy na rysunkach?

Wymiary importowane z 3D, ale także tolerancje geometryczne.

Witam

Dla mnie najprostszą rzeczą do zrobienia, która przyda się również w przypadku pytania o konfiguracje, jest utworzenie widoków adnotacji w 3D, które zostaną ponownie wykorzystane na rysunku.

Zobacz pomoc: http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/sldworks/c_annotation_views_top.htm?id=d076d4762c694a7d8e2a539cdf041394#Pg0&ProductType=&ProductName=

@+

Witam

Przepraszam, ale nie do końca rozumiem, co to jest widok adnotacji. Ani to nie rozwiąże mojego problemu?

Ponownie

Chodzi o to, aby upewnić się, że wszystko jest zarządzane w widoku adnotacji 3D i że plan jest tylko odzwierciedleniem tych widoków adnotacji, jestem w latach 2016-2017 niestety nie mogę podać przykładu.

@+

Witam

Przede wszystkim przepraszam za spóźniony powrót.
Trochę poszukałem w internecie, pomocy itp., ale nadal nie rozumiem, co to jest widok adnotacji? Po co to jest? Jak wstawić go do M.E.P.? Czy to jest M.e.P. 3D?