Witam
Moje foldery nie są już wyświetlane w bibliotece projektów.
Są one dobrze wymienione za pomocą opcji - lokalizacji pliku - biblioteki projektów...
Myślę, że od czasu aktualizacji.
Zrzut ekranu na PC - Dzięki za pomoc.
Witam
Moje foldery nie są już wyświetlane w bibliotece projektów.
Są one dobrze wymienione za pomocą opcji - lokalizacji pliku - biblioteki projektów...
Myślę, że od czasu aktualizacji.
Zrzut ekranu na PC - Dzięki za pomoc.
Witam serdecznie;
Na zrzucie ekranu jest napisane, że program Toolbox nie jest zainstalowany.
Jeśli zaktualizowałeś Solidworks bez zapisania biblioteki projektu (mam problem z odczytaniem ich lokalizacji na zrzucie ekranu...)
… Krótko mówiąc, jeśli ich lokalizacja była taka sama jak w starym Solidworks, zostały one nadpisane przez aktualizację.
Pozdrowienia.
Witam, znany problem i naprawiony w najnowszych wersjach.
Dziękujemy za tę opinię.
Dla przybornika, dsl Nie znam tematu, Jaki jest link z bibliotekami? Jak go zainstalować, jeśli to jest problem?
W przypadku lokalizacji wskazują na serwer, tak jak poprzednio, ścieżki są OK. A nawet jak dodam więcej, to się nie pojawiają...
Dsl być nowicjuszem
Witam, dziękuję za odpowiedź.
Mówisz, że naprawione w najnowszych wersjach, 2025?
ponieważ korzystam z najnowszego dodatku Service Pack 2024 SP5...
Pozdrowienia.
Jestem w 2025 SP0 i nie mam już problemu.
Uh. Dostępny jest tylko dodatek SP0 2025.
Wow... Nie obudziłem się dziś rano... Oczywiście 2025 SP0...
Przepraszam, poprawiam
Na zrzucie ekranu widzimy SW2023, czy próbowałeś usunąć tę " starą " lokalizację "?
Przybornik nie ma bezpośredniego łącza do bibliotek (chociaż jest powiązany z otworami w kreatorze otworów).
Wspomniałem o tym, ponieważ jest to przedstawione na dostarczonym zrzucie ekranu (i w odniesieniu do innego niedawnego żądania na forum:
).
OK, przeszkadza mi od razu przejście na 2025 rok, ponieważ jesteśmy trzema komputerami w tej samej konfiguracji (i tylko ja mam problem)
OK, widziałem to żądanie, z mojej strony to tylko lokalizacje folderów, które nie są już wyświetlane...
Dziękujemy za opinię.
Jeśli wszyscy trzej macie ten sam typ solidworks (standardowy?), sugeruję, abyście zapisali wszystkie opcje Solidworks w rogu (przywracanie/tworzenie kopii zapasowej ustawień...)
Poproś jednego ze swoich kolegów, aby zrobił to samo (oczywiście pod inną nazwą).
następnie spróbuj załadować ustawienia z drugiego komputera na swój.
Jeśli problem będzie się powtarzał, skłaniam się bardziej w kierunku problemu z prawami administracyjnymi/serwerem dostępu do twoich bibliotek ...
Jeśli problem już nie występuje, podziękuj współpracownikowi za udostępnienie i pamiętaj, aby zapisać te ustawienia na poprzedniej kopii zapasowej.
Pozdrowienia.
Doskonały pomysł!
Nie wiedziałem o tej konkretnej kopii zapasowej ustawień.
Spróbuję tego szybko!
Z punktu widzenia uprawnień administratora byłoby to zaskakujące, ponieważ mogę uzyskać dostęp do docelowych folderów za pośrednictwem mojego eksploratora plików.
Dziękuję!
=> Windows tak, ale co z Solidworks?