Moje foldery nie są wyświetlane w Bibliotece projektów - SDW 2024

Witam

Moje foldery nie są już wyświetlane w bibliotece projektów.
Są one dobrze wymienione za pomocą opcji - lokalizacji pliku - biblioteki projektów...

Myślę, że od czasu aktualizacji.

Zrzut ekranu na PC - Dzięki za pomoc.

Witam serdecznie;

Na zrzucie ekranu jest napisane, że program Toolbox nie jest zainstalowany.
image

Jeśli zaktualizowałeś Solidworks bez zapisania biblioteki projektu (mam problem z odczytaniem ich lokalizacji na zrzucie ekranu...)
image

… Krótko mówiąc, jeśli ich lokalizacja była taka sama jak w starym Solidworks, zostały one nadpisane przez aktualizację.

Pozdrowienia.

3 polubienia

Witam, znany problem i naprawiony w najnowszych wersjach.

Dziękujemy za tę opinię.
Dla przybornika, dsl Nie znam tematu, Jaki jest link z bibliotekami? Jak go zainstalować, jeśli to jest problem?

W przypadku lokalizacji wskazują na serwer, tak jak poprzednio, ścieżki są OK. A nawet jak dodam więcej, to się nie pojawiają...

Dsl być nowicjuszem :grimacing: :joy:

Witam, dziękuję za odpowiedź.
Mówisz, że naprawione w najnowszych wersjach, 2025?
ponieważ korzystam z najnowszego dodatku Service Pack 2024 SP5...

Pozdrowienia.

Jestem w 2025 SP0 i nie mam już problemu.

Uh. Dostępny jest tylko dodatek SP0 2025. :wink:

Wow... Nie obudziłem się dziś rano... Oczywiście 2025 SP0...
Przepraszam, poprawiam

Na zrzucie ekranu widzimy SW2023, czy próbowałeś usunąć tę " starą " lokalizację "?

Przybornik nie ma bezpośredniego łącza do bibliotek (chociaż jest powiązany z otworami w kreatorze otworów).
Wspomniałem o tym, ponieważ jest to przedstawione na dostarczonym zrzucie ekranu (i w odniesieniu do innego niedawnego żądania na forum:

).

OK, przeszkadza mi od razu przejście na 2025 rok, ponieważ jesteśmy trzema komputerami w tej samej konfiguracji (i tylko ja mam problem)

OK, widziałem to żądanie, z mojej strony to tylko lokalizacje folderów, które nie są już wyświetlane...

Dziękujemy za opinię.

Jeśli wszyscy trzej macie ten sam typ solidworks (standardowy?), sugeruję, abyście zapisali wszystkie opcje Solidworks w rogu (przywracanie/tworzenie kopii zapasowej ustawień...)
image

Poproś jednego ze swoich kolegów, aby zrobił to samo (oczywiście pod inną nazwą).
następnie spróbuj załadować ustawienia z drugiego komputera na swój.

Jeśli problem będzie się powtarzał, skłaniam się bardziej w kierunku problemu z prawami administracyjnymi/serwerem dostępu do twoich bibliotek ...
Jeśli problem już nie występuje, podziękuj współpracownikowi za udostępnienie i pamiętaj, aby zapisać te ustawienia na poprzedniej kopii zapasowej.

Pozdrowienia.

Doskonały pomysł!
Nie wiedziałem o tej konkretnej kopii zapasowej ustawień.
Spróbuję tego szybko!

Z punktu widzenia uprawnień administratora byłoby to zaskakujące, ponieważ mogę uzyskać dostęp do docelowych folderów za pośrednictwem mojego eksploratora plików.

Dziękuję!

=> Windows tak, ale co z Solidworks?