Komunikat w raporcie integracji MyCADTools

Witam

Próbuję wykonać zadanie w narzędziu MyCADTools Integration od kilku dni, a nawet miesięcy, miałem nawet do czynienia z obsługą VISIATIV, ale nadal nie działa.
Oto mój problem:
Używamy standardowego PDM i do rewizji naszych części utworzyliśmy właściwość o nazwie "Revision" (bądź ostrożny, pisanie jest bardzo ważne w moim problemie). Utworzyliśmy go i skonfigurowaliśmy przepływ pracy tak, aby zwiększał się po przeniesieniu go do nowego stanu żądania weryfikacji. Z wyjątkiem tego, że zdecydowaliśmy się użyć narzędzia Batch converter do stworzenia STEPS z dołączoną właściwością revision (np. Piece1_REV01.step). Z wyjątkiem tego, że nie mogliśmy wybrać właściwości "Recenzja". Z drugiej jednak strony można użyć właściwości SOLIDWORKS o nazwie "Rewizja" (bez akcentu na "e").
W tym miejscu pojawia się narzędzie do integracji. Sporządziłem listę rzeczy do zrobienia, aby zastąpić naszą właściwość "Rewizja" właściwością "Rewizja" SOLIDWORKS w dokumentach części, złożeń i rysunków.
Po zakończeniu akcji uruchamiania w raporcie wszystkie zadania zostały zakończone pomyślnie, z wyjątkiem rysunków, na których zaznaczono:
"Odwołanie do obiektu nie jest ustawione na instancję obiektu."
Bez względu na to, jak bardzo wyglądam, nie rozumiem, jak to zrobić. Próbowałem nawet innych zadań lub usuwania właściwości, ale każda akcja na rysunkach kończy się tym zdaniem.

Czy udało Ci się ręcznie zmienić nazwę swojego obiektu?
W przeciwnym razie batchproperties wydaje się bardziej odpowiednie niż integracja i szybsze do zmiany właściwości (nie trzeba otwierać pokoju, aby ją zmodyfikować)
Musisz być w stanie odzyskać wartość Revision, przenieść ją do nowej właściwości Revision i usunąć właściwość Revision, która nie jest już potrzebna.
Chyba, że właściwość Revision po prostu pobiera wartość właściwości dokumentu, do którego się odwołuje.

I oczywiście dotyczy to zestawu folderów.

Co dałoby coś takiego z reguły:

1 polubienie

Witam i dziękuję za odpowiedź,

Ale używam integracji, ponieważ wykonuję też inne zadania. W rzeczywistości zmieniam właściwość "Rewizja" na właściwość "Rewizja" na częściach, złożeniach i rysunkach. Usuwam właściwość "Recenzja", która nie jest już potrzebna. A potem zaczynam szukać nowego szablonu rysunku, który używa poprawnej właściwości "Rewizja" w tabelce rysunkowej (to przy jednoczesnym rozpoznawaniu formatu arkusza i zastępowaniu go szablonem tego samego formatu).
Ale jeśli możemy to wszystko zrobić za pomocą inteligentnych właściwości, jestem za tym.

Witam;

Bądź ostrożny, właściwość Revision jest szczególną właściwością, która jest zdefiniowana w opcjach systemowych: (tak System, a nie Dokument, jak można się spodziewać)...

image

Nie sądzę, że można tak łatwo bawić się jego pisownią.

Jest to prawdopodobnie jeszcze bardziej widoczne w przypadku PDM.
Z drugiej strony, jak wspomniano, @sbadenis możesz utworzyć (na przykład za pomocą narzędzia do integracji lub batchProperties...) nową właściwość: Revision, która przyjmie dokładną wartość Twojej właściwości Revision).

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam
Tak więc właściwość "Poprawka" jest już istniejącą właściwością w SOLIDWORKS, a właściwość "Rewizja" (z akcentem) jest właściwością, którą utworzyłem, więc jest inna.
I tak, właśnie w przypadku zmiany właściciela, staram się to zrobić na narzędziu do integracji, podczas gdy @sbadenis proponuję , że zrobię to na właściwościach wsadowych. Ale moim pierwszym nie jest to, co opisujesz.

Za pomocą właściwości Batchproperties można wybrać typ właściwości:

Dla mnie jest to nadal wykonalne za pomocą tego narzędzia.
Aby zostać przetestowanym na instalacji w celu przetestowania, nawet jeśli oznacza to wykonanie tego w kilku krokach (najpierw pobierz wartości istniejącej właściwości w nowych właściwościach, które mają zostać utworzone.
Następnie usuń właściwość, która stała się bezużyteczna.
Gdy wszystko jest już gotowe, składasz wszystko razem, przymierzasz nowy MEP i jeśli jest sprawny, uruchamiasz go partiami.
To właśnie próbując i czując swój sposób, zwykle znajdujesz najlepsze rozwiązanie.

1 polubienie

Witam

Jestem specjalistą technicznym ds. narzędzi myCADtools, czy chciałbyś, abym skontaktował się z Tobą w celu przyjrzenia się problemowi?

Szczerze

2 polubienia